Subsidie voor Hoornse projecten verkeersveiligheid

28-07-2016

De provincie Noord-Holland heeft besloten de gemeente Hoorn subsidie te verstrekken voor twee projecten op het gebied van verkeerseducatie. Het gaat om de projecten “ANWB Streetwise” en “Traffic Skills Verkeerscarrousel”. Hoorn heeft de aanvraag ingediend samen met de overige gemeenten in West-Friesland. Uitvoering vindt plaats in het komende schooljaar.

 

De gemeente Hoorn en de provincie Noord-Holland hechten veel waarde aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Niet alleen door het uitvoeren van fysieke maatregelen op straat, maar ook door het gedrag van de verkeersdeelnemers te verbeteren. De provincie stelt daarom subsidie beschikbaar voor projecten die erop gericht zijn de verkeersveiligheid te vergroten.

 

Hoornse scholieren

De projecten zijn gericht op de leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. De scholen in Hoorn hebben een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor (kosteloze) deelname aan de projecten.

 

Streetwise bestaat uit een reeks verkeerslessen voor scholieren in het basisonderwijs. Zij trainen op een praktische en interactieve manier hun vaardigheden in het verkeer. Doel is dat zij zich veilig voelen als zij zich in het verkeer begeven. Tot nu toe hebben landelijk al 1,5 miljoen kinderen aan Streetwise deelgenomen; leerkrachten waarderen het lesprogramma met een 8,4.

 

De Traffic Skills verkeerscarrousel is een totaalprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, gericht op het vergroten van verkeerskennis en verkeersvaardigheden alsmede het leren inschatten van risico’s en het verbeteren van de houding en gedrag in het verkeer. 

Gemeente Hoorn Gemeente Hoorn