Tweede uitgang parkeerterrein Westerdijk afgesloten

28-07-2016

Op verzoek van bewoners van de Westerdijk wordt op vrijdag 29 juli door de gemeente een van de twee uitgangen van het parkeerterrein Westerdijk afgesloten met verwijderbare paaltjes. Daartoe heeft het college van B en W besloten om zo de verkeersveiligheid in de straat te verbeteren.

De omwonenden vroegen aandacht van de gemeente voor de verkeerssituatie rond het terrein van de “oude schouwburg”. Touringcars richting Visserseiland en vrachtwagens die winkels bevoorraden zorgen voor sluipverkeer dat de bussen en vrachtwagens wil inhalen. Met hoge snelheid rijdt het sluipverkeer over het parkeerterrein langs de woningen. Ondanks het bord “doodlopende weg” zijn er automobilisten die de situatie ter plekke zo goed kennen dat zij via het parkeerterrein de bussen en vrachtwagens kunnen inhalen.

B en W zijn het met de omwonenden eens dat hierdoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Afsluiten van de tweede uitgang, aan het eind van het terrein, zal sluipverkeer tegengaan. Medewerkers van hulpdiensten en HVC kunnen de paaltjes weghalen en terugplaatsen.

De omwonenden hebben aangegeven dat zij zich in deze eenvoudige, maar naar verwachting effectieve maatregel kunnen vinden.

Gemeente Hoorn Gemeente Hoorn