Corridorstudie Amsterdam-Hoorn

29-07-2016

De bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn (de zogenaamde corridor Amsterdam-Hoorn) staat onder druk. De afgelopen jaren zijn al maatregelen genomen om de filedruk te verminderen. Uit onderzoek blijkt echter dat die na 2020 weer zal toenemen. Daarom is de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn opgezet: een onderzoek naar maatregelen die na 2020 de bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn moeten verbeteren.

Met ‘corridor’ wordt het gebied bedoeld tussen Hoorn en Amsterdam waarbinnen vervoersstromen plaatsvinden. Het gaat dus niet alleen om de A7 en A8, maar ook om fietsverbindingen en het spoor. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu voert deze verkenning uit in samenwerking met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de betrokken overheden. De partners kijken met een brede blik naar het gebied: ze hebben oog voor de hele omgeving en zoeken naar samenhang met andere factoren zoals woningbouw, natuur en landschap en energie en milieu.

In de eerste helft van 2016 zijn alle mogelijke maatregelen verzameld en besproken. Dit heeft geresulteerd in een zogenaamde ‘longlist’ van zo’n 180 maatregelen. Van deze lijst wordt een selectie gemaakt die verder uitgewerkt wordt in de tweede helft van 2016.

Voor meer informatie, vragen en opmerkingen over de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn kunt u terecht op de website: www.corridoramsterdamhoorn.nl (http://www.corridoramsterdamhoorn.nl).

Corridorstudie Corridorstudie