Stelling van Amsterdam komt naar de Uitmarkt

Erfgoedpaviljoen Noord-Holland in teken UNESCO Werelderfgoed

Wat hebben Pampus, Vuurtoreneiland en het Muiderslot met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. En dat vieren we in Noord-Holland! De Stelling van Amsterdam is ruim 100 jaar geleden gebouwd als verdedigingslinie om de hoofdstad te beschermen tegen de vijand. Tegenwoordig is het een 135 km lange groene cirkel met oneindig veel recreatieve mogelijkheden en horeca op unieke locaties.  Kom op 27 en 28 augustus tijdens de Uitmarkt naar het Museumplein in Amsterdam, waar een bijna levensgroot fort staat, en ontdek zelf hoe bijzonder, veelzijdig en groen de Stelling van Amsterdam is.

 

Uitmarkt
Kom  naar de Uitmarkt en maak in het Erfgoedpaviljoen van de provincie Noord-Holland kennis met de mensen die op de forten wonen en werken. Zij laten zien wat er op de forten te beleven valt. Doe mee aan een workshop beeldende kunst, luister naar verhalen over de militaire geschiedenis en maak kennis met de boswachter. Kinderen maken hun eigen camouflagemasker en leren communiceren via Morsecodes. En vergeet niet de nieuwe routegids Wereldse Forten mee te nemen. Stichting Werelderfgoed presenteert alle UNESCO Werelderfgoederen van Nederland.

 

Podium en acties
In samenwerking met crowdfundingplatform voordekunst speelt muziek- en theatertalent op het Stellingpodium voor het fort. De provincie Noord-Holland steunt voordekunst. Op zaterdag en zondag is er een muzikaal programma met onder andere de reggaepop van The Rising Sun op zaterdag en muziektheater van Hemels Vallen op zondag.Bij Uit-in-Noord-Holland ga je in stijl op de foto. Stap op een motor uit de Stellingtijd en maak kans op mooie prijzen.

 

Bezoek een fort
De Stelling van Amsterdam is lange tijd verboden terein geweest, maar tegenwoordig is het een monument van wereldformaat. Laat je verrassen door de unieke verstilde en groene locaties waarin de forten liggen.  Van de 42 forten van de Stelling zijn er vele klaar om bezoekers te ontvangen en te verrassen op een heerlijke lunch of diner, moderne kunst, ontspannen welness, sportieve activiteiten of het historische verhaal van de Stelling. Ontdek ook de mooie routes voor wandelaars, fietsers en kanoërs. www.stellingvanamsterdam.nl (http://www.stellingvanamsterdam.nl)

Het Erfgoedpaviljoen Noord-Holland is mogelijk gemaakt door de Culture Base en de provincie Noord-Holland, tevens sponsor van de Uitmarkt. www.uitmarkt.nl (http://www.uitmarkt.nl)

Werelderfgoed Stelling A'dam Werelderfgoed Stelling A'dam
Stelling van Amsterdam logo Stelling van Amsterdam logo
Provincie_Noord-Holland[2] Provincie_Noord-Holland[2]