Zeven schoonmaaksters behouden toch hun baan

HOP: “COLLEGE STOP DRAAIDEUR-BELEID”

HoornGids vernam van de Hoornse Onafhankelijke Partij het volgende:

Zeven van de 23 ontslagen schoonmaaksters bij de gemeente Hoorn blijven toch in dienst van Asito. En behouden hun werk voor de gemeente!

Vanuit Asito worden ze gedetacheerd bij WerkSaam die het schoonmaakwerk voor Hoorn gaat uitvoeren. Voor de betrokkenen is dit fantastisch nieuws. Er komt hiermee een einde aan een periode van moordende onzekerheid en veel stress.

In juli nog liet de wethouder weten dat het zevental in dienst zou komen van WerkSaam. Maar de schoonmaaksters werd in eerste instantie een contract – met slechtere arbeidsvoorwaarden – via een uitzendbureau aangeboden.  De Hoornse Onafhankelijke Partij wil van wethouder Judith de Jong precies weten wat er is gebeurd de afgelopen tijd.

Fractievoorzitter Robert Vinkenborg: “Ik hoop dat er bij het college sprake is van voortschrijdend inzicht. Het lijkt erop dat de gemeente iets wilde wat juridisch helemaal niet kan. Het plan om betaalde schoonmakers aan de kant te schuiven om uitkeringsgerechtigden aan werk te helpen, is gewoon een heel slecht idee. Een draaideur. Verdringing van bestaand werk. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken gaf een paar maanden terug  al toe dat er in de  Participatiewet rare neveneffecten zitten. Tegen het college zeggen we: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Kap hiermee! Er is een half jaar gesold met mensen. Dat is volkomen in strijd met het sociale beleid dat dit college zegt te willen voeren. Dit was eens maar nooit weer!”

Asito Asito