Hoorns culturele weekend

19-08-2016

Het eerste weekend van september staat traditioneel in het teken van Hoorn Kunst & Cultuur.

 

Het culturele weekend op 2, 3 en 4 september belooft een fraaie twaalfde editie te worden, met vele activiteiten. Nieuw dit jaar is de Hoornse Cultuurnacht op vrijdag 2 september. Een avond vol gratis activiteiten voor het grote publiek bij de Hoornse culturele instellingen.

 

In de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot één van de grote evenementen in de stad Hoorn, met onder andere op zondag 4 september de grootste kunstmarkt van Nederland.

Op vrijdagavond 2 september vieren we de start van het culturele seizoen met de eerste editie van de Hoornse Cultuurnacht, georganiseerd door de gezamenlijke culturele instellingen van Hoorn. De opening hiervan vindt plaats op het Oostereiland, waarna er in de stad tot middernacht vele activiteiten zullen plaatsvinden. Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn.

Bestuur Stichting Hoorn Kunst & Cultuur: Joke van der Meij, Christine Ravenhorst, Ron Dol

PROGRAMMA Vrijdag 2 september 2016:

• 18.30 uur: Inloop en ontvangst in Alkovengebouw voor een hapje en een drankje (ingang via de binnenplaats).

• 19.30 uur: Feestelijke opening van het weekend Hoorn Kunst & Cultuur op de binnenplaats van het Oostereiland, met wethouder Kunst en Cultuur Judith de Jong.           

. 19.45 uur: start van de Hoornse Cultuurnacht, met diverse activiteiten in de stad.

U kunt o.a. reserveren voor de buitenvoorstelling van Cinema Oostereiland die rond 21.00 uur start.

Zie voor het complete programma van de Cultuurnacht en het gehele weekend: www.hoornkunstencultuur.nl (http://www.hoornkunstencultuur.nl)

 

 

 

Hoornse Kunstmarkt Hoornse Kunstmarkt
Hoorn kunst & cultuur logo Hoorn kunst & cultuur logo