Van boterham tot keutel

24-08-2016

Op maandag 19 september is er weer een nieuw publiekscollege van het Westfriesgasthuis en NHDGezond. Thema is ditmaal de buik. Chirurgen Marc Govaert, Eric Sonneveld en MDL-arts Sebastiaan Balkema gaan in op de wonderlijke werking van dat orgaan. 

 

Blauw licht
“Daarbij maken we vele uitstapjes, mensen hoeven niet bang te zijn dat het alleen maar over poep gaat,” legt dr. Govaert uit. “Naast spijsvertering vertellen we ook wat de meest innovatieve technieken zijn om een buik te opereren en waarom we buiken het liefst in een operatiekamer met blauw licht opereren. Of laten we zien wat het bevolkingsonderzoek darmkanker nou echt inhoudt. We zorgen er in elk geval voor dat mensen een stuk wijzer en met een lekker buikgevoel huiswaarts gaan.”
 

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een mailtje aan zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl (mailto:zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl) of via een belletje naar 0229-257613.

Het college van 19 september is in de VUE Bioscoop in Hoorn en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt u een kopje koffie of thee aangeboden door de Vrienden van het Westfriesgasthuis. Vanwege het grote animo voor de lezingen is er ditmaal plaats voor 300 mensen.

 

Alle aandacht voor…
Het college is voor iedereen die gewoon weleens wat meer wil weten over medische onderwerpen. Onder de noemer ‘alle aandacht voor….’ zijn al diverse gratis colleges voor een breed publiek georganiseerd. Meer vindt u via www.wfg.nl/alleaandachtvoor (http://www.wfg.nl/alleaandachtvoor).

WFG(1)logo WFG(1)logo