Honderden fietsers tegen darmkanker dwars door Hoorn

Zuiderzee Klassieker op 24 september met o.a. Michael Boogerd

De Zuiderzee Klassieker, sponsorfietstocht van de Maag Lever Darm Stichting tegen darmkanker, komt op zaterdag 24 september met honderden deelnemers dwars door Hoorn. Één van de deelnemers is wielerheld Michael Boogerd!

 

Vier prachtige routes zijn er uitgestippeld voor deze zesde Zuiderzee Klassieker, met start en finish  in het centrum van Almere. De kortste routes (60 kilometer en 120 kilometer) leiden door de Oostvaardersplassen. Voor de geoefende fietser zijn er twee mooie routes van 150 en 180 kilometer uitgestippeld rondom het Markermeer.

 

De routes van 150 en 180 kilometer met een lange lijn van honderden fietsers komt op 24 september in de ochtend door Hoorn.

 

Na afloop komen alle deelnemers weer bij elkaar op de Grote Markt in Almere, waar na de tocht een gezellig cultureel festival op poten is gezet; compleet met muziek, entertainment en een kidsplein!

 

Bijzondere deelnemers

Een bijzondere deelnemer die zich al heeft ingeschreven voor de sponsortocht is niemand minder dan wielerheld Michael Boogerd. Michael Boogerd: “Ik fiets natuurlijk mee met de Zuiderzee Klassieker, omdat ik alle mensen wil steunen en geld wil ophalen voor onderzoek tegen darmkanker. Uit eigen ervaring weet ik hoe vreselijk deze ziekte is, mijn beide ouders hebben het gehad.”

 

Daarnaast zijn ook oud RTL Nieuws presentator Roelof Hemmen, komiek Arie Koomen, bekend vlogger Sanny Verhoeven en Nance Coolen van de partij tijdens de Zuiderzee Klassieker.

 

Fietsen tegen darmkanker

De Zuiderzee Klassieker sponsorfietstocht van de Maag Lever Darm Stichting heeft één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor darmkankeronderzoek. Want dat is nodig! Jaarlijks krijgen meer dan 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden dagelijks 13 mensen aan darmkanker.

 

Het inschrijfgeld (€28,50) en de sponsorgelden (zoveel je wil)  gaan volledig naar darmkankeronderzoek van de Maag Lever Darm Stichting. Kortom; hoe meer deelnemers en sponsoren, hoe meer  het verschil gemaakt kan worden in de strijd tegen darmkanker.

 

Meefietsen met Michael Boogerd en de rest, om samen darmkanker de wereld uit te trappen?

Meld je aan via www.zuiderzeeklassieker.nl (http://www.zuiderzeeklassieker.nl). Langskomen op de Grote Markt in Almere of de fietsers aanmoedigen langs de weg in

Hoorn kan natuurlijk ook!

Fietsen voor het goede doel Fietsen voor het goede doel
Michael Boogerd Michael Boogerd