Het Holland-Koor zingt in Andijk

26-08-2016

Op zaterdag 3 september 2016 geeft het Holland- Koor in Andijk een regioconcert, met als thema: ”Zingen van Israël met het Holland-Koor”.   Het concert wordt gegeven in de Gereformeerde kerk, Middenweg 4 te Andijk.

Aanvang: 17.00 uur. De kerk gaat open om 16.30 uur. De begeleiding wordt verzorgd door Hugo van der Meij (piano) en Ronald IJmker, orgel. De muzikale leiding is in handen van de bekende dirigent Jan Quintus Zwart. 

 

Het Holland-Koor, opgericht in 1990, is met 700 leden het grootste christelijke koor in Nederland (wellicht van Europa). ‘Zingen voor Israël’ is de samenbindende factor; zingen tot eer van God en de liefde voor Zijn verbondsvolk Israël.

 

Dirigent Jan Quintus Zwart (sinds 1993) is de gedreven muzikale leider die op een inspirerende wijze de repetities en concerten leidt. Het koor repeteert in Voorthuizen, Goes en Hoogeveen. Misschien dat u door dit concert enthousiast wordt om mee te zingen met dit unieke koor, U bent hartelijk welkom om eens een repetitie mee te maken. Dit kan al op 3 september a.s. in Andijk van 13.30 uur tot 16.00 uur. Het concert (ook samenzang) begint om 17.00 uur.

 

Sinds de oprichting van het koor waren er vele reizen naar Israël, met als absoluut hoogtepunt het concert (1996) in de Sultan’s Pool van Jeruzalem, ter gelegenheid van het 3000-jarig bestaan van de stad. Naast de vele concertreizen naar Israël, zong het koor in Canada, USA, Schotland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. In eigen land vinden optredens plaats in kerken en kathedralen, maar ook in concertzalen als Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, in de concertzaal  ‘De Doelen’ te Rotterdam en het Muziekcentrum Enschede. Regelmatig is het koor te zien en te horen op tv en radio en verschenen er meerdere cd’s.

 

De toegang is vrij, wel is er een collecte. U bent van harte welkom!

Verdere informatie: orgelcommissie@gmail.com (mailto:orgelcommissie@gmail.com)  of:  www.zingenenzo.com (http://www.zingenenzo.com)

Holland Koor Holland Koor
w779_17251_nl w779_17251_nl