Schaakcursus bij Caïssa-Eenhoorn

26-08-2016

De Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn begint dinsdag 6 september om 20.00 uur het nieuwe seizoen met een kennismakingsavond schaken. Nieuwe leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Daarna is er in de eerste maanden - naast partijen voor de clubcompetitie - ook een cursus voor beginners.

Wie het leuk lijkt om te schaken bij een vereniging met zo’n zeventig leden, is dinsdagavond van harte welkom in MFA De Kreek aan Meetketting 1-3 in Zwaag, waar Caïssa-Eenhoorn zijn speel- en cursuszalen heeft. De beginnerscursus, bestemd voor deelnemers vanaf achttien jaar, vangt 13 september aan en duurt tot en met 15 november. In de herfstvakantie wordt geen les gegeven. Onder leiding van schaaktrainer Ronald Ritsema, negenvoudig clubkampioen en daarmee recordhouder, zetten deelnemers tussen 20.00 en 22.30 uur de eerste stappen op het schaakbord. Deelnemers hebben na 15 november gedurende drie maanden gratis toegang tot de overige clubactiviteiten. Als ze lid worden, kunnen ze ook het jubileumfeest begin 2017 meemaken, als Caïssa-Eenhoorn zijn 95e verjaardag viert.
Afgelopen seizoen hebben vijf leden van Caïssa-Eenhoorn in Haarlem de cursus voor Schaaktrainer 2 gevolgd. Eind juni berichtte de Koninklijke Nederlandse Schaakbond dat Robbert van Dijkhuizen, Gerard Groot, Dirk Lont, Ronald Ritsema en Arend Stapel zijn geslaagd. Met gediplomeerde schaaktrainers wil de club de opleiding van jeugd en volwassenen verbeteren. De kosten voor de beginnerscursus (negen dinsdagavonden) bedragen € 35,-. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar schaakcursus@caissa-eenhoorn.nl (mailto:schaakcursus@caissa-eenhoorn.nl). Voor informatie kan Ronald Ritsema worden gebeld: 0229-231968.

Op de foto: Jan Timman (r), voormalig nummer twee van de wereld, staat op punt van beginnen tegen Caïssa-Eenhoorn-speler Arne Moll. Rinus van de Krol geeft namens de thuisclub de grootmeester een consumptiemuntje.

Jan Timman (r) Jan Timman (r)