Zondagmiddagsalon

29-08-2016

Zondag 11 september hebben wij een heel bijzonder programma in de Boterhal te Hoorn. Vanwege Open Monumentendag vertelt Joke Zaal, lid van onze in de Boterhal gevestigde Kunstenaarsvereniging Hoorn & Omstreken, over de geschiedenis van dit monumentale pand uit 1563.

 

Haar verhaal wordt omlijst door een optreden van het vocaal mannen­quartet La Notte, dat zijn naam (‘De Nacht’) ontleent aan het rijke repertoire van de 19e eeuw.

 

Na de pauze spreekt Joke over ‘Vanitas in de 17e eeuw’ en hoe de schilderijen uit die tijd, met als thema ‘Memento mori’ (‘Gedenk te sterven’), een inspiratiebron voor haar werk zijn geworden.

 

Vanwege het speciale karakter van deze Zondagmiddagsalon serveren wij, naast de gebruikelijke gratis koffie en thee met boterkoek, ook hapjes die verwijzen naar de periode van het ontstaan van de Boterhal.

 

Let op: de Zondagmiddagsalon is op de zolderverdieping, er is geen lift.

De aanvangstijd is dit keer 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Korte pauze om 14.45 uur. Aansluitend is om 16.30 uur beneden de opening van de expositie van Hinderik de Groot, waarover u nog nader bericht ontvangt.

Boterhal gebouw Boterhal gebouw
Boterhal logo Boterhal logo
nr.7_digi nr.7_digi