16 x De Scholen Zijn Weer Begonnen-actie

29-08-2016

De Scholen Zijn Weer Begonnen en dus de bijbehorende actie ook. De gehele week vragen leerlingen van 16 basisscholen uit Hoorn weer de aandacht van de automobilisten. Van Blokker tot de Grote Waal, van Zwaag tot de Kersenboogerd overal kunt u de leerlingen tegenkomen.

 

Met het hoofd vol van vakantie verhalen, zenuwachtig en gespannen voor het nieuwe schooljaar is het in de eerste week moeilijk opletten voor de vele duizenden leerlingen. Maar ook voor de automobilisten is het weer wennen, van de een op de andere week komen er duizenden vooral, fietsers bij in het verkeer.

 

Met de actie worden de automobilisten verzocht rekening te houden met de snelheid, met voldoende afstand houden bij het passeren van fietsende scholieren, met het rechts afslaan bij rechtdoorfietsende of lopende kinderen en met het tijdig stoppen bij zebra’s.

 

Voorts wordt hen verzocht niet op de stoep bij de school te parkeren en duidelijk aan te geven wat ze in het verkeer gaan doen. Om het oponthoud te verzachten, krijgen de bestuurders ook een rolletje pepermunt van de leerlingen aangereikt. Om de aandacht te vergroten, staan 4 leerlingen met twee minispandoeken aan beide zijden van de actieplek. De automobilisten worden staande gehouden door een verkeersagent. De leerlingen van de Rank hadden het erg druk tijdens de actie, brandweerauto’s, kraanwagens, bussen en vele vele automobilisten namen hun flyer en pepermuntjes aan nadat ze gestopt waren door verkeersagent Mart Sijm.

 

Ook de sponsor van de pepermuntjes kwam langs. Omdat de KOOS Verkeersgroep in Hoorn zonder budget werkt en de voorraad pepermuntjes op was, moesten we op zoek naar een nieuwe sponsor voor de pepermuntjes. Verkeersouder Johan Feld van de Socrates nam deze taak op zich en vond bouwbedrijf Heijmans bereid om voor 1600 rolletjes pepermunt te zorgen. Heijmans wil zich niet alleen voor de grote projecten inzetten, zoals de werken nu bij de Westfrisiaweg, maar ook voor de kleinere projecten zoals onze Verkeers veiligheids actie’s.

 

Wij als Verkeersouders, de leerlingen en de automobilisten zeggen; ‘Bedankt Heijmans!!”

P1030824 P1030824
P1030825 P1030825