Nieuw Volgspot-Seizoen start met documentaire Cas Knol

30-08-2016

Geïnspireerde zangcoaches, superstrakke bands en vooral deelnemers die boven zichzelf uitstijgen. Ze komen allemaal voorbij tijdens de documentaire die Cas Knol maakte van het eerste succesvolle seizoen van De Volgspot, hét evenement voor ambitieuze hobbyzangers.

De documentaire draait op zondag 11 september a.s. in Cinema Oostereiland, om 19.30 uur.

 

De vertoning van de documentaire vormt de aftrap van het nieuwe Volgspotseizoen, waarvoor al veel enthousiaste deelnemers zich hebben aangemeld en dat daardoor al bijna vol zit. Zij worden via een masterclass zang, een workshop ‘tekstbeleving en podiumpresentatie’ en een bandrepetitie gecoacht naar een podium-optreden met een steengoede Westfriese band in café JP Coen.

 

Het tweede seizoen start in november en januari met muziek uit de jaren 60 en 70, begeleid door de Hoornse band Two Shakes of a Lamb’s Tail. In maart loodst #teamtrots de deelnemers door het werk van David Bowie. En in mei staat De Volgspot in het teken van pop van nu, onder leiding van de band Lekker Luchtig.

Meewerkende zangcoaches zijn respectievelijk Ciska Ruitenberg, Bianca Roosendaal-Obdam en Gabor Postma.

 

Zangles ontmoet filmles

Het idee voor de documentaire ontstond vanuit de behoefte om de deelnemers te filmen bij wijze van lesmateriaal. Zo kunnen ze zichzelf terugzien en -horen, wat heel leerzaam is. Het idee groeide uit tot een filmeducatieproject in samenwerking met de filmwerkplaats van Cinema Oostereiland. De Hoornse filmmaker Cas Knol werd benaderd om samen met een aantal leergierige jongeren alle workshops, repetities en optredens vast te leggen en hier onder zijn leiding een documentaire van te monteren.

Het resultaat hiervan is dus te zien op 11 september a.s..

Kaarten à € 6,50 zijn te reserveren via www.cinemaoostereiland.nl/volgspot-the-movie (http://www.cinemaoostereiland.nl/volgspot-the-movie).

 

Meer info over De Volgspot is te vinden via www.devolgspot.nl (http://www.devolgspot.nl) of

www.facebook.com/devolgspot (http://www.facebook.com/devolgspot).

 

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt komend seizoen mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoorn, café JP Coen, creatief centrum De Blauwe Schuit en muziekschool Gerard Boedijn.

Volgspot, Cas Knol Volgspot, Cas Knol
de volgspot de volgspot