Manifesto opent nieuwe seizoen met Hammond virtuoos

30-08-2016

Vrijdag 9 sept trapt Manifesto haar nieuwe seizoen af met een optreden van hammond virtuoos Lachy Doley. Het nieuwe seizoen van Manifesto biedt voor elke muziekliefhebber wat wils. Vast op de agenda staan de maandelijkse frisfeesten Club Festo (10 t/m 14 jaar) en Extravaganza ( 14 t/m 18 jaar). Daarnaast organiseren Hoornse organisatoren diverse stijlen dance feesten.
 

Natuurlijk presenteert Manifesto ook komend seizoen weer lokaal muziektalent waaronder The Tibbs  (10 dec) waarvoor nog beperkt kaarten beschikbaar zijn, Engel & Just vieren met DEF P.  het 30-jarig jubileum in de hiphop van deze held (1 okt).

Voor een avondje soul ga je naar de Hoornse soulformatie Skytrain met na afloop dansen op soulclips met de Clip Club een avondvullende dansbare soulshow (5 nov).
Daarnaast zijn er optredens van landelijk doorbrekende artiesten als soul/hiphop sensatie Pink Oculus (25 nov), de comeback van Jeroen van Koningsbrugge en zijn band Zeus (12 nov) en de geweldige Johnny Cash tribute ‘Def Americans’ (19 nov).

Ook buitenlandse grootheden als de New Yorkse bluesbeul Popa Chubby en de huidige zanger van Ritchie Blackmore’s Rainbow, Ronnie Romero weten het Hoornse poppodium te vinden. Laatstgenoemde zanger komt met z’n eigen wereldwijd doorbrekende band Lords of Black (3 dec) naar Manifesto. 

Ook voor theater kan je naar Manifesto. Theatergroep de Eenhoorn speelt de voorstelling ‘Bruiloft’ (13 en 14 okt).

Op www.manifesto-hoorn.nl (http://www.manifesto-hoorn.nl) staat het volledige programma en vind je alle info. 

Concertfoto expositie
In het najaar presenteert Manifesto de Hoornse Walk of Fame, een expositie van concertfoto’s van Hoornse muzikanten, geschoten door huisfotograaf Dime Spijkerman.
Maar eerst starten we vrijdag 9 sept met Lachy Doley de ‘Hendrix on hammond’.

Vrijdag 9 september
Lachy Doley en Uncle Jimmy
De “Hendrix “ on Hammond-virtuoos Lachy Doley komt in september vanuit Australië naar Nederland voor een aantal concerten. Daarbij doet hij ook het Hoornse poppodium Manifesto aan.
In zijn thuisland Australië wordt Lachy Doley de ‘Jimi Hendrix van de Hammond’ genoemd en geprezen voor zijn ‘blues soul rock’ orgelspel.
Concerten van Lachy Doley zijn zonder uitzondering spraakmakend en sensationeel! Vorig jaar veroverde hij al vele zalen bij z’n eerste tour door Europa.

‘Conviction’ is het derde studio album dat Lachy sinds de oprichting van de band in 2010 heeft uitgebracht. ‘Power Hammond Soul’, explosieve energie en veel lol zijn de ingrediënten die van ‘Conviction’ een unieke plaat maken. Een glansrol is weggelegd voor Lachy’s Hammond C3 orgel uit 1957 en de unieke Hohner Whammy Clavinet, waar er maar 20 van bestaan.

Recent werkte Lachy samen met Joe Bonnamassa en Mahalia Barnes aan de track ‘Ooh Yea’. Ook werd Lachy gevraagd door Glenn Hughes, Steve Vai en Chad Smith om met hen samen te werken aan een nieuwe versie van de Deep Purple track ‘Highway Star’; een tribute aan Deep Purple’s legendarische orgelspeler Jon Lord, die onlangs is overleden.  Verder werkte hij samen met Jimmy Barnes en Powderfinger.

In het voorprogramma speelt Uncle Jimmy
Stand up and SHOUT! Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Uncle Jimmy de meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen. Dj Berry van Diepen verzorgt de omlijsting.
 

Let op: heel exclusief  geeft Lachy aan het begin van de avond ook een Hammond-Clinic, vanaf 19.00 uur, voorafgaand aan het optreden (info hierover op onze site).

Vrijdag 9 september 2016
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00 – 2:00
Entree: € 10,-- (v.v.k.) / Deur € 12,50
Verdere info en tickets via www.manifesto-hoorn.nl (http://www.manifesto-hoorn.nl)


Zaterdag 10 september  
Quiet Hollers (usa) op VestiVolt2016
In samenwerking met de organisatie van VestiVolt presenteren wij de Amerikaanse band Quiet Hollers op dit nieuwe Hoornse festival bij Volt. De band speelt daar om 21.30 uur. 

Zaterdag 10 september 2016
Waar: Volt, Hoorn
Tijd: 15:00 – 2:00
Entree: € 10,-- 
Verdere info en tickets via www.manifesto-hoorn.nl (http://www.manifesto-hoorn.nl)


Zondag 11 september 2016
Sportbeurs Hoorn Beweegt met Steve (Idols) 
De hele middag zijn er gratis optredens in Manifesto van o.a. duo Spigt (cabaret voor ouderen) en voor de jongeren twee optredens van Steve (Idols) en een workshop dance/hiphop van Chamberlin Theelen.

Zondag 11 september 2016
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 12:00 – 16:30
Entree: gratis entree
Verdere info en tickets via www.manifesto-hoorn.nl (http://www.manifesto-hoorn.nl)

14398_Popa_Chubby_94589 14398_Popa_Chubby_94589
The Lachy Doley Group @ Bluebeat The Lachy Doley Group @ Bluebeat
manifesto lpgp manifesto lpgp