Zevenhuis: Banen geen procedures

Bureaucratie kost West-Friesland banen

De VVD kiest voor banen en bedrijvigheid. Het wordt de hoogste tijd dat strenge procedures de ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhuis niet langer blokkeren. Er worden nu meer procedures verkocht dan kavels.

 

De VVD heeft al eerder aandacht gevraagd voor de regels in het bestemmingsplan. Nu blijkt dat de strenge regels die de gemeente heeft gesteld in het bestemmingsplan Zevenhuis banen kost voor West-Friesland, omdat bedrijven zich geen ellenlange en onzekere procedures kunnen veroorloven. Nu de economie weer aantrekt wil de VVD dat bedrijven de ruimte krijgen om duurzaam te ondernemen en uit te breiden als dat nodig is.

 

De VVD constateert dat de tijd rijp is het huidige bestemmingsplan te ontdoen van onnodige regels. De VVD wil juist meer banen creëren in West-Friesland. Als de gemeente adequater had ingespeeld hadden we nu minder leegstand en meer werkgelegenheid gehad. Volgende week spreken wij over het bestemmingsplan Zevenhuis. Dan zal de VVD ook kritisch zijn ten aanzien van de voorgestelde maatregelen van het College. Deze gaan namelijk lang niet ver genoeg. Procedures zijn niet logisch en er is weinig flexibiliteit ingebouwd. Bedrijven moeten vooraf veel investeren, waarna ze het risico lopen dat het plan niet op deze locatie gerealiseerd kan worden.

 

De VVD komt volgende week met voorstellen om te komen tot een beter vestigingsklimaat, meer flexibiliteit, concurrentiekracht voor de regio en gericht op de nieuwe omgevingswet.

 

Met vriendelijke groet,

Chris de Meij

Raadslid VVD

VVD[2] VVD[2]