Concert met Hoornse Brassband en Carillon

02-09-2016

Op zaterdag 10 september - Open Monumentendag - verzorgt stadsbeiaardier Frits Reynaert samen met de Hoornse Brassband de traditionele afsluiting van het concertseizoen op het carillon van de Grote Kerk te Hoorn.

Aansluitend aan dit concert houdt hij tevens ’Open Toren’ tot 14.00 uur.

Dit concert vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Open Monumentendag Hoorn en de Gemeente Hoorn, met praktische ondersteuning door de Vereniging ”Het Carillon te Hoorn”.

 

Allereerst zal er om 13.00 uur op het Hoornse Kerkplein een concert voor beiaard en brassband te beluisteren zijn.

Huub Robeerts is dirigent van de Hoornse Brassband. Samen met Frits Reynaert op de beiaard wordt een viertal muziekwerken uitgevoerd.

 

Ter afwisseling van dit samenspel brengt de Hoornse Brassband nog drie solowerken ten gehore.

Op het programma staan o.a.: Van Oranje, Ave Maria en muziek uit Harry Potter and the Sorcerer’s Stone.         

 

Via een geluidsinstallatie heeft de stadsbeiaardier direct contact met het geluid van de brassband, die onder de aan de toren staat opgesteld.

 

Om de combinatie beiaard en brassband tegelijkertijd te horen is het aan te raden om niet vlakbij de brassband te luisteren, maar op enkele meters afstand, op een  plaats waar de afstand van de luisteraar tot het carillon in de toren ongeveer even groot is als die tot de brassband.

 

Na afloop van dit concert zal de Vereniging “Het Carillon te Hoorn” de Open Toren Bespeling begeleiden van ca. 13.30 tot 14.00 uur.

Tijdens deze Open Toren bespeling kunnen belangstellenden de toren beklimmen en zal de stadsbeiaardier demonstreren hoe het carillon wordt bespeeld.

Ook kunnen belangstellenden zich dan - voor slechts € 10,-- per jaar - aanmelden als lid van de Vereniging ‘Het Carillon te Hoorn’. De toren blijft ook daarna geopend voor publiek tot 17.00 uur.

 

Het carillon van de Grote Kerk wordt wekelijks door stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeeld op de donderdag van 17.00 tot 18.00 uur en eens per maand op zaterdag van 14.00 tot 14.45 uur. (in principe de 3e zaterdag)

 

Enkhuizen -  Op Open Monumentendag zaterdag 10 september zal de Drommedaris van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen zijn tot aan het carillon. Bestuursleden van de Enkhuizer Klokkenspel Vereniging begeleiden de bezoekers en geven uitleg. Stadsbeiaardier Frits Reynaert demonstreert van 16.00 – 17.00 uur het bespelen van het carillon.

 

 

carilon Hoorn carilon Hoorn
grote kerk (2) grote kerk (2)
Hoornse Brassband Hoornse Brassband
De Drommedaris_na renovatie De Drommedaris_na renovatie
Open monumentendag.logo Open monumentendag.logo

Reacties
Reactie: (harrievegan)
3-7-2017, 21:46
Aha, dankjewel!

Reactie: (Redactie Hoorngids)
3-7-2017, 12:13
De reactie van Hans Hoornsman heeft betrekking op reeds gewiste spamberichten.

Reactie: (Harrievegan)
3-7-2017, 11:49
Op welk artikel is dit een reactie? Niet op bovenstaand artikel in elk geval.

Reactie: (hans hoornsman)
25-6-2017, 10:27
Een andere naam, maar ook hier geldt: het riekt naar onbetrouwbaarheid. Ga dus niet in zee met dit soort geldverstrekkers. Alleen het taalgebruik al moet te denken geven. En verder natuurlijk de opmerking: zo snel mogelijk verwijderen.

Reactie: (hans hoornsman)
17-6-2017, 14:09
Ik blijf er voor waarschuwen. Het gebruik van Gods naam wil nog niet zeggen, dat dit een betrouwbare geldverstrekker is. Trouwens het plaatsen van dit soort berichten onder culturele mededelingen is op zich al weerzinwekkend.