Op zoek naar de zon in het najaar? Jouw reis begint bij de GGD

22-09-2016

De zomervakantie ligt achter ons en de donkere dagen liggen voor ons. Reden voor veel mensen om het najaar op te vrolijken met een vakantie naar een zonnige bestemming. Heeft u dezelfde plannen? Zorg dan dat u veilig op reis gaat. Controleer zelf welke vaccinaties nodig zijn en maak een afspraak bij GGD Hollands Noorden voor vaccinaties en deskundig advies.

 

Controleer welke vaccinaties nodig zijn

De risico’s van reizen worden vaak onderschat. Risicogebieden voor infectieziekten liggen niet alleen in (sub)tropische landen, zoals Thailand, Kenia en Brazilië. Dichterbij, in landen zoals Turkije, Marokko, Egypte en Kroatië kunnen slechte hygiënische omstandigheden ook een bedreiging vormen voor de gezondheid. Controleer eenvoudig welke vaccinaties geadviseerd worden voor uw bestemming via www.ggdreisvaccinaties.nl. Download ook de app ‘GGD reist mee’ in de Appstore (iOS) en op Google Play (Android) voor informatie op reis.

 

Maak een afspraak

Naast deskundig advies en vaccinaties, kunnen reizigers bij GGD Hollands Noorden, in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen terecht voor een recept tegen malaria en artikelen voor uw reisapotheek. Het is aan te raden om zes tot acht weken van te voren langs te komen. Vertrekt u eerder? Maak dan alsnog een afspraak bij GGD Hollands Noorden via www.ggdhn.nl/reizen (http://www.ggdhn.nl/reizen) of bel naar 088-0100530.

GGD[2] GGD[2]