Raad buigt zich over werkbudget Poort van Hoorn

22-09-2016

Op dinsdag 27 september bepaalt de Hoornse raad of zij een werkbudget van 6 ton vrij wil maken voor het project Poort van Hoorn.

 

Eind juni informeerde het college de gemeenteraad over de relaties tussen de Poort van Hoorn, de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn, het onderzoek naar de doorstroming op de Provincialeweg en de Binnenstadsvisie. Om een goed en gewogen besluit te nemen over welke onderdelen van de Poort van Hoorn prioriteit moeten krijgen, moeten sommige onderdelen nog verder uitgewerkt worden.

 

Het college vraag daarom om een werkbudget van 600.000 euro, om tegelijkertijd de volgende onderdelen uit te werken voor besluitvorming eind dit jaar:

-    Het ontwerp voor de fiets- en wandelroute op de kruising Keern-Provincialeweg

-    Nader onderzoek naar mogelijke maatregelen vanuit de Binnenstadsvisie

-    Uitwerking van de ontwikkelmogelijkheden van het Pelmolenpad

-    Verkeerskundige studie met kostenraming voor de vervanging van de turborotonde

-    Onderzoek voor de verdere uitwerking van de visie voor de invulling van het stationsgebied noord en de aanleg van een parkeergarage

-    De lobby- en communicatiestrategie voor het binnenhalen van cofinanciering

 

De bedoeling is dat al deze onderdelen verder worden uitgewerkt. Begin volgend jaar zal er dan opnieuw een bijeenkomst zijn van de raad om de laatste stand van zaken rond deze projecten te presenteren, ter voorbereiding op verdere besluitvorming.

 

Overige agenda punten

Andere besluiten die dinsdag 27 september voorliggen zijn onder meer de extra inzet van re-integratietrajecten, de visie op ‘Eigentijdse kindvoorzieningen in Hoorn en een voorstel voor de vervanging van de riolering bij het Hoefblad en de Rijnweg.

 

Volg de raad

De agenda en de stukken staan op www.hoorn.nl/gemeenteraad (http://www.hoorn.nl/gemeenteraad).

De raadsvergadering van dinsdag 27 september start om 20:00 uur in de raadszaal van het stadhuis. Alle publiek is van harte welkom bij de vergadering. De vergadering is ook live te zien of later terug te kijken via http://webcast.nl/hoorn (http://webcast.nl/hoorn).

En tot slot is er nog de mogelijkheid om de raadsvergadering via Twitter (www.twitter.com/raadhoorn (http://www.twitter.com/raadhoorn)) te volgen.

Gemeente_Hoorn[2] Gemeente_Hoorn[2]