Wilgaerden informeert ouderen over brandpreventie

23-09-2016

Steeds meer ouderen blijven tegenwoordig langer thuis wonen. Dat heeft wel tot gevolg dat ze, in geval van brand, extra kwetsbaar zijn. Ze zijn minder mobiel zijn en kunnen dus niet zo snel vluchten.

Voor gewone woningen en appartementen gelden niet de strenge brandveiligheidseisen zoals voor verzorgingshuizen. Thuiswonende ouderen zijn zelf verantwoordelijk voor de maatregelen waarmee brand kan worden voorkomen en tijdig kan worden gesignaleerd. Hoe kunnen wij bijdragen aan hun brandveiligheid?

 

Informatiemarkt brandveiligheid

Ouderen moeten zich bewust zijn van de risico’s van brand. In het kader van de nationale veiligheidsweek nodigt Wilgaerden al haar cliënten uit voor een informatiemarkt over brandpreventie. Tijdens deze informatiemarkt informeren Wilgaerden en de Brandweer de cliënten over hoe de meeste branden ontstaan, hoe deze voorkomen kunnen worden en over wat te doen als er brand is ontstaan. Speciale aandacht wordt besteed aan het belang van rookmelders, een goed vluchtplan, veilig koken, elektriciteit en brand. Daarnaast is er op de informatiemarkt veel foldermateriaal beschikbaar over brandpreventiemiddelen. Deze voorlichtingen worden in 14 woonzorgcentra van Wilgaerden gegeven. Meer informatie over plaats en tijd op

www.wilgaerden.nl (http://www.wilgaerden.nl)

.

wilgaerden wilgaerden