Samen Hoorn dementievriendelijk maken

23-09-2016

Op Wereldalzheimerdag, 21 september, ondertekenden vele organisaties, verenigingen en bedrijven een intentieverklaring om samen Hoorn dementievriendelijk te maken.

 

De ondertekening vond plaats op de Roode Steen die op Wereldalzheimerdag in het teken stond van dementie. De informatiemarkt op de Roode Steen werd goed bezocht. Organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan mensen met dementie informeerden over de diverse ondersteuningsmogelijkheden die er in Hoorn zijn voor mensen met dementie en hun naasten.

 

Hoorn dementievriendelijk

De gemeente Hoorn wil samen met haar partners van Hoorn een dementievriendelijke gemeente maken. Wethouder Theo van Eijk: ‘We gaan er samen voor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en als volwaardige inwoners aan de samenleving kunnen blijven deelnemen. Voor mensen met dementie betekent dit een omgeving die hen erkent en aanvaardt en waarin vooroordelen en taboes worden doorbroken. Niet alleen zal hierdoor de kwaliteit van leven van mensen met dementie verbeteren, maar ook die van mantelzorgers zoals partners, familie en vrienden.’

 

Partners Hoorn dementievriendelijk

De volgende organisaties trekken samen op in het ‘dementienetwerk Hoorn’: Geriant, Wilgaerden, Omring Thuiszorg, MEE & de Wering, Ouderenraad Hoorn, Vrijwilligerspunt Westfriesland, Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland, Martha Flora, Het Risdamhuis, Bibliotheek Hoorn, Stichting Netwerk, schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn, Stichting Stadslandbouw Hoorn, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, sportvereniging Always Forward, tennisvereniging De Hulk, Albert Heijn, gemeente Hoorn.

 

Open je hart voor mensen met dementie

Het aantal mensen met dementie in Nederland groeit. Een op de vijf mensen krijgt deze ziekte. Op samendementievriendelijk.nl vindt u tips over wat u kunt doen voor mensen met dementie en hun naasten.

 

Actieplan Zorgzame Samenleving

Hoorn dementievriendelijk maken is een van de doelen uit het actieplan Zorgzame Samenleving. Gemeente Hoorn en organisaties Geriant, Omring, MEE & de Wering, Ouderenraad Hoorn, Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland en Vrijwilligerspunt Westfriesland werken vanuit dit actieplan samen aan goede ondersteuning van mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers. Voor meer informatie: www.hoorn.nl/zorgzamesamenleving (http://www.hoorn.nl/zorgzamesamenleving).

21 sept 2016 ondertekening hoorn dementievriendelijk 21 sept 2016 ondertekening hoorn dementievriendelijk
Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]