Zuiderzee Klassieker levert 235.693 euro op voor darmkankeronderzoek

24-09-2016

 

De zesde editie van de Zuiderzee Klassieker, het jaarlijkse wielerevenement van de Maag Lever Darm Stichting, heeft een recordbedrag opgeleverd van 235.693 euro. Meer dan 1200 fietsers, vergezeld door Michael Boogerd, Roelof Hemmen, Frits Barend, Arie Koomen, Nance Coolen en Sanny Verhoeven vertrokken vanmorgen 09.00 vanaf de Grote Markt in Almere.

 

Vorig jaar werd er een bedrag van EUR 130.000 bij elkaar gefietst door 840 deelnemers. Het evenement heeft dus meer deelnemers aangetrokken, en een hogere opbrengst opgeleverd. Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker. Darmkanker is met 15.500 diagnoses de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Bert Kuipers, directeur van de Maag Lever Darm Stichting: ‘Het is geweldig dat al deze mensen dit bedrag bij elkaar gefietst hebben. Zij hebben er voor gezorgd dat de Zuiderzee Klassieker een schitterend evenement is, waarmee we een belangrijke bijdrage kunnen doen aan noodzakelijk onderzoek tegen darmkanker.’

 

Gele trui en namen op de weg
Achter al die 15.500 diagnoses zitten mensen met verhalen, en vaak familie die om hen heen staat. Een glimp van die verhalen was duidelijk zichtbaar tijdens de tocht. Deelnemers konden namen voor wie gefietst werd op de weg laten schrijven. Ook kregen alle deelnemers een gele trui, die ze konden opdragen aan een persoon.

 

Start en finish in Almere
De Zuiderzee Klassieker 2016 kende vier afstanden. Van 60 en 120 kilometer, die voeren door de provincie Flevoland. En daarnaast de 150 en 180 kilometer, die voert langs het Markermeer. Op rustpunten en bij de start- en finishlocatie is muziek en entertainment, verzorgd door Artifest.

 

Editie 2017
In 2017 wordt de Zuiderzee Klassieker weer gefietst, op 30 september. Deelnemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via www.zuiderzeeklassieker.nl (http://www.zuiderzeeklassieker.nl)

 

De Zuiderzee Klassieker wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners Yakult, Lotto, 100% NL, Metamucil, DC Klinieken, Will Pharma, Pentax Medical en Romex Investments. 

 

Beeld: Nance Coolen lost het startschot voor de Zuiderzee Klassieker / Alle deelnemers voor de start om 09.00

MLD stichting2 MLD stichting2
MLD stichting MLD stichting
Maagleverdarmstichting logo Maagleverdarmstichting logo