Slotconcert Hot Jazz Ambassadors

27-09-2016

Op zondag 16 oktober 2016 spelen de Hot Jazz Ambassadors (HJA) in Schouwburg Het Park in Hoorn,  voor de laatste keer in deze bezetting. Dit is het laatste concert – dat de titel Farewell Blues meekreeg - onder leiding van HJA-oprichter, pianist en arrangeur en muzikaal leider Dirk Tober.

 

Alle bezoekers aan dit concert, dat om 15.00 uur begint, ontvangen aan het eind van het concert gratis de laatst geproduceerde HJA CD ‘Ambassador’s Shout”. 

Toegangsprijs € 14,25, inclusief  één consumptie.

 

Al 40 jaar spelen de HJA op de Nederlandse jazzpodia de jazzmuziek zoals die in de periode 1925 – 1935 overal in de wereld in uitgaanscentra klonk. Van de Cotton Club in New York tot in de zalen van het Kurhaus in Scheveningen. Met Hot Jazz wordt de zwarte jazzmuziek uit die tijd bedoeld. Beroemde namen als Duke Ellington, Bennie Moten en Louis Armstrong zijn daarin het voorbeeld voor de HJA. Dit concert met de titel Farewell Blues is het laatste concert dat het orkest in de huidige samenstelling  geeft:

 

Dirk Tober                        -             oprichter, bandleider, arrangementen, piano, vocals

Jan Rottiné                        -             cornet

Jaap Nieweg                      -             klarinet, sopraan-, alt-, tenor en baritonsaxofoon

Rien Brus                          -             sopraan-, alt-, tenor en baritonsaxofoon

Peter Bakker                     -             slagwerk

Klaas Eijgelaar                  -             sousafoon

Peter Kleuters                   -             banjo

 

De band heeft steeds een bijdrage geleverd aan het levend houden van deze vorm van Classic Jazz met muziek van Duke Ellington, Louis Russell, King Oliver, Fletcher Henderson, Bennie Moten en Charlie Johnson om maar een paar toppers van toen te noemen. Het werd in die periode mogelijk om hun muziek op grammofoonplaten (78-toeren) vast te leggen. Zo kon Dirk Tober zijn arrangementen baseren op de authentieke uitvoeringen van deze jazzmuziek. Dat maak de HJA tot geliefde gasten op de jazzpodia in heel Nederland.

 

Kaarten (€ 14,25 inclusief één gratis consumptie) zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Parkschouwburg of internet www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl).

2009-5-10 HJA zw-w 027 2009-5-10 HJA zw-w 027
Hot Jazz Hot Jazz