Nieuw kinderboek voor Stichting KiKa

27-09-2016

Op 6 november 2016 staat Stefan Krams aan de start van de New York Marathon. Zijn doel is niet alleen over de finish komen, maar ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting KiKa. Dit doet hij op een bijzondere manier: door het uitbrengen van het kinderboek ‘Mama word ik een ster?’. Met de verkoop van het kinderboek hoopt hij het startbedrag van € 5.750,00 snel voorbij te streven.

 

 In ‘Mama, word ik een ster?’ word je meegenomen in het verhaal van de 6-jarige Mila. Zij is ongeneeslijk ziek en is zich er bewust van dat ze niet meer beter wordt. Als zij op een avond niet kan slapen door de pijn, kijkt zij samen met haar moeder naar de sterren. Op de vraag ‘Mama, word ik een ster?’ bedenkt haar moeder een wereld van sterrenvriendjes om haar gerust te stellen.

 

Om het kinderboek te kunnen verwezenlijken, ging Stefan op zoek naar een illustrator. Al snel wist hij dat hij oud-klasgenoot Merlinna Koerts moest vragen voor dit project. Na een avond brainstormen, stonden de grote lijnen op papier en sloegen zij samen de handen ineen om aan de slag te gaan. Na 3 maanden hard werken is het dan zover; vanaf vrijdag 23 september 2016 is het kinderboek verkrijgbaar.

 

Bij het maken van een kinderboek komt toch meer kijken dan Stefan dacht. Naast het vinden van een illustrator en de verhaallijn op papier zetten, moest hij een budget bij elkaar krijgen om het kinderboek te kunnen drukken. Door middel van crowdfunding via VoorDeKunst is het hem gelukt om binnen 45 dagen € 5.205,00 op te halen en de financiering officieel rond te krijgen. Dankzij 100 donateurs, bekend en onbekend, kan het kinderboek nu verkocht gaan worden.

 

‘Mama, word ik een ster?’ is verkrijgbaar voor € 9,95 exclusief verzendkosten via www.mamawordikeenster.com (http://www.mamawordikeenster.com).

De volledige opbrengst van het kinderboek wordt gedoneerd aan stichting KiKa.

Kaft en achterijde Kaft en achterijde
Kika-logo Kika-logo