Natuurgidsencursus bij Natuur Instituut

29-09-2016

Wilt u ook meer weten over de natuur in Noord-Holland en graag vertellen over flora en fauna? Word dan Natuurgids! Op donderdagavond 13 oktober om 19.30 uur start het Natuur Instituut weer met de succesvolle opleiding tot natuurgids in de provincie Noord-Holland.

 

Na ruim een jaar wordt de cursus afgesloten met het officieel erkende diploma voor Natuurgids. De opleiding omvat ruim 45 theorieavonden en praktijkbijeenkomsten in de natuur. De theorie vindt op woensdagavond plaats en wordt in Alkmaar gegeven. De praktijkbijeenkomsten vinden veelal op zaterdag plaats in de natuur. Hiervoor bezoeken we diverse mooie biotopen in Noord-Holland.

 

Het hoofdthema van de opleiding is ”méér natuur en een beter milieu”. Vooral in het steeds meer verstedelijkte Noord-Holland is dit belangrijk. Een natuurgids is een kaderlid die dit tracht te bereiken door diverse activiteiten over natuur, milieu of landschap te organiseren of uit te voeren. Na afloop van de cursus zijn alle natuurgidsen echter vrij om zelf te besluiten hoe ze hun kennis en vaardigheden eventueel inzetten. Dat mag bij elke natuurorganisatie, maar het is in principe voor eigen gebruik en eigen ontwikkeling. Het Natuur Instituut kent dan ook geen verplichte lidmaatschappen tijdens of na de cursus.

 

De lessen worden verzorgd door hoogleraren, biologen en boswachters, met een enorme schat aan ervaring op hun vakgebied. Ter ondersteuning van het huiswerk beschikt u over een digitaal Blackboard en ELO (electronische leer omgeving) Voor alle cursisten zijn microscopen en verrekijkers aanwezig.

Voor inlichtingen kunt u bellen met het secretariaat 072-5201885 of een e-mail sturen naar info@natuurinstituut.nl (mailto:info@natuurinstituut.nl).

Aanmelden voor de gratis en vrijblijvende informatie-avond op donderdag 13 oktober kan via de website: www.natuurgidsen.nl (http://www.natuurgidsen.nl) 

natuurgids natuurgids
geslaagd geslaagd
logo NI HALF logo NI HALF
natuurgids in actie natuurgids in actie

Reacties
Reactie: (Margareta Dorila)
6-10-2016, 11:39
Ik wil graag de informatie-avond bijwonen.