Stadswandeling "de boldootwagenoptocht"

29-09-2016

Donderdag 6 oktober opent “De Zwarte Olifant” het nieuwe seizoen. De komende drie maanden bekijken we het thema “vakmanschap” van verschillende kanten. Hierbij werken we samen met de Hoornse culturele instellingen.

 

7 Oktober wordt door Vereniging Oud Hoorn een Ambachten-Wandeling georganiseerd vanuit De Zwarte Olifant aan de Nieuwe Noord in het centrum van Hoorn.

Huub Ursem, enthousiaste gids van Oud Hoorn, gaat ons hierbij voor. Tijdens de wandeling wordt een mooi beeld geschetst van hoe de stad vroeger leefde. Toen de leerlooier, de timmerman en de smit er nog hun werkplaats hadden en de Boldootwagen één keer per dag de straat onveilig maakte. Onveilig, want niet zelden werd er iemand door een strontkar overreden.

 

Mooie verhalen worden verteld over de oude ambachten, de rioolloze stad en de geur van 4711. Aanvullend op de Ambachten-Wandeling kunnen de wandelaars bij De Zwarte Olifant ambachtelijk souperen.

Aanvang 18.00 uur bij De Zwarte Olifant aan de Nieuwe Noord 12.

Eerst soep, dan de stadswandeling en vervolgens voor de liefhebbers nog natafelen bij een heerlijk ambachtelijk maal. Wandeling en soep €7,50 Wandeling en ambachtelijk maal €15,= Alleen wandelen € 5,=.

Reserveren: De Zwarte Olifant 0621419111

Zwarte-Olifant-logo- Zwarte-Olifant-logo-
Zwarte Olifant Zwarte Olifant