Kanker heb je niet alleen

Esperanz ziekenhuizen organiseren drie lezingen en een modeshow

Kanker heb je niet alleen. Daarom organiseren drie ziekenhuizen onder de hoed van Esperanz drie verschillende bijeenkomsten voor (ex-)borstkankerpatiënten en hun naasten. De bijeenkomsten vinden plaats in het Waterlandziekenhuis, Zaans Medisch Centrum en Westfriesgasthuis.

 

Wanneer je kanker hebt, heeft dat enorme impact op je leven, je gezin, je relatie en ook je werk. Niet iedereen weet hier even goed mee om te gaan. De drie lezingen gaan elk in op een specifiek thema. De lezingen zijn los van elkaar te bezoeken, maar sluiten ook mooi op elkaar aan.

 

Kanker en je werk / de eenzaamheid van kanker
Op 12 oktober trapt het Waterlandziekenhuis af met een lezing over de eenzaamheid van kanker en kanker en je werk. In het eerste gedeelte van de lezing staat het werk centraal, Gerda Venema is ZZP-er en ex-kankerpatiënt. Zij vertelt over haar ervaringen als ZZP-er met kanker wat doe je wel en wat doen je niet. Monica Bronsgeest vertelt meer over algemeen over hoe kanker invloed heeft op de werkvloer en in je contacten met collega’s en je werkgever. Tijdens het tweede gedeelte van de lezing zal geestelijk verzorger Jetske Miedema hoe je omgaat met een sociaal isolement.

 

Kanker en je gezin
Donderdag 13 oktober zal Nel Kleverlaan een lezing geven over het thema Kanker in het gezin. Nel Kleverlaan is psycholoog, auteur en coordinator van ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Ook is zij medeoprichter van stichting ‘Verdriet door je hoofd’. Deze stichting heeft de website Kankerspoken.nl ontwikkeld.

Daarna is er een korte introductie door Martine Lissenberg, Huis aan het water en de klinisch geneticus. Martine Lisseberg is ex-kankerpatiënt en auteur van het boek Getekend door... over acceptatie en verwerking na borstkanker. Zij vertelt over haar eigen persoonlijke ervaringen. Daarnaast is er een klinisch geneticus die kort ingaat op de erfelijkheid van kanker en krijgt u een introductie door Huis aan het Water. Met uw persoonlijke vragen kunt u terecht op de informatiemarkt.

 

Kanker en de invloed op je relatie

Dinsdag 25 oktober sluit het Westfriesgasthuis de reeks van lezingen af met het thema kanker en de invloed op je relatie. Tijdens deze avond spreekt Judy Hoffer over de invloed van kanker op je relatie. Daarbij wordt ook nader ingegaan op het aspect seksualiteit.

 

U bent op alle avonden welkom.

De avond in het Zaans Medisch Centrum start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). Aanvang avonden in het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis is 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en de afsluiting is rond 21.45 uur. De toegang is gratis.

 

Modeshow

Tot slot vindt er op 2 november een grote modeshow voor prothesedraagsters plaats in La Mère Anne in Oudendijk. Nelly Teensma van Body Care leidt de avond. Zij is gespecialiseerd in het aanmeten van borstprotheses, speciale badmode en lingerie voor vrouwen die protheses dragen.

 

U kunt zich voor deze bijeenkomsten aanmelden via info@esperanz.org (mailto:info@esperanz.org)

Uitgebreide informatie over de programma’s van de drie avonden vindt u op de website, www.esperanz.org/esperanz/Nieuws/nieuws-van-de-week (http://www.esperanz.org/esperanz/Nieuws/nieuws-van-de-week)

 

Esperanz

Het Waterlandziekenhuis is onderdeel van het oncologische samenwerkingsverband Esperanz (www.esperanz.org). Esperanz legt de lat voor zorg, onderzoek, opleiding en preventie op het gebied van kanker in de regio steeds hoger. De organisatie is gevestigd op drie locaties in Noord-Holland: in het Zaans Medisch Centrum te Zaandam, het Waterlandziekenhuis te Purmerend en het Westfriesgasthuis te Hoorn.

WestFries_Gasthuis[1] WestFries_Gasthuis[1]
LR-Esperanz-logo3 LR-Esperanz-logo3