Beantwoording artikel 36 vragen: Outdoor Stereo

30-09-2016

Geachte heer Van der Veer,

 

Hierbij de antwoorden op de artikel 36 vragen uit uw brief over de afsluiting van de dijk en het Julianapark ten behoeve van het Outdoor Stereo festival.
 

Vraag 1. Is het college het met ons eens dat een afsluiting van het Julianapark en de aangrenzende dijk van acht dagen te lang is? Waarom wel/niet?

Antwoord. Het park wordt in totaal 8 dagen afgesloten te weten: 5 opbouwdagen, 1 draaidag en 2 afbouwdagen. Het park heeft logistieke beperkingen. Er is maar 1 brede toegangsweg, waardoor een langere opbouw noodzakelijk is. Daarnaast vraagt de zachte ondergrond ook om extra voorbereiding.

Wij zijn het met u eens dat het afsluiten van het park voor 8 dagen voor 1 draaidag vragen oproept. Daarom gaan wij in gesprek met de organisator om te kijken of er mogelijkheden zijn om de opbouwtijd te verkorten of om het park in delen af te sluiten.

 

Vraag 2. Wat is de argumentatie van het college om in de vergunningverlening de afsluiting van acht dagen in het hoogseizoen op te nemen?

Antwoord. De vergunningverlening is niet gericht op de afsluiting van het park voor 8 dagen maar op het toestaan van een evenement. In het verleden waren er minder opbouwdagen noodzakelijk en was het park minder lang afgesloten. Voor een veilige op- en afbouw van dit evenement is een afsluiting van het park noodzakelijk volgens de politie.

 

Vraag 3. Is het college bereid om bij de volgende aanvraag van de organisatoren van Outdoor Stereo of een ander evenement het openbaar gebied zeer beperkt af te sluiten? Waarom wel/niet?

Antwoord. Sinds de start van het evenement is de aard en de omvang van het evenement gewijzigd. Het college is het met u eens dat er een nieuwe afweging moet plaatsvinden rekening houdend met de verschillende wensen en belangen. Waaronder het afsluiten van het park. 

 

Vraag 4. Heeft het college aan de inwoners van Hoorn via de gebruikelijke middelen (website gemeente Hoorn, Hoorn op 5, etc etc) gecommuniceerd dat een dergelijke afsluiting aanstaande was? Zo nee, waarom is dit niet gebeurd? Zo ja, op welke manieren is dit gedaan?

Antwoord. De aanvraag voor het organiseren van een evenement wordt standaard door ons gepubliceerd, dit is ook gebeurd met de aanvraag van Outdoor Stereo.

De organisator van Outdoor Stereo heeft op 13 augustus 2016 800 brieven huis-aan-huis verspreid bij direct omwonenden, waarin onder andere de afsluiting van het Julianapark wordt aangekondigd. Verder worden er, voor het aankondigen van de verschillende afsluitingen, een paar dagen van te voren borden geplaatst op de toegangswegen.

Het evenement zelf is ook nog aangekondigd via verschillende websites zoals, de VVV en festivalagenda en via Facebook.

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Hoorn

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]
Outdoor stereo Outdoor stereo