Sirenes, zwaailichten en helikopter op Nationale Hulpverlenersdag

01-10-2016

Sirenes, zwaailichten, helikopters en reddingshonden; je maakt het allemaal mee tijdens de Nationale Hulpverlenersdag komende zondag. Op de derde editie van dit bijzondere evenement komen meer dan 80 hulpverlenende instanties uitleggen wat ze doen, vaak via spectaculaire demonstraties.

 

Op het land, in de lucht en op het water zal van alles te beleven zijn voor jong en oud. Iedereen is welkom van 11.30 tot 17.00 uur op de Nieuwe Wal en het Hollandia terrein in Hoorn. Kom allemaal met de fiets of met het OV vanwege de verwachtte drukte.

Er is een pendeldienst vanaf station Hoorn, de Schelphoek (parkeren) en Always Forward (parkeren).

 

De dag wordt gestart met een ontbijt voor hulpverleners. Diverse prominenten zoals burgermeester van Hoorn Jan Nieuwenburg en ambassadeur Klaas Wilting zullen het ontbijt verzorgen.

Vanaf 11.30 uur start het publieksevent. Gedurende de dag is er een informatiemarkt en een aantal keer een talkshow met Klaas Wilting. Diverse hulpverleners schuiven bij hem en vertellen over hun persoonlijke motivatie om het werk te doen.
 

Met de derde Nationale Hulpverlenersdag wil Stichting HulpverlenersRespect de hulpverleners in het zonnetje zetten. Want om in de toekomst nog een beroep te kunnen doen op hulpverleners, moeten we nu voor ze opkomen. De honderden vrijwilligers, hulpverleners, sponsoren en hoogwaardigheidsbekleders staan voor één doel: respect afdwingen voor hulpverleners. Het moet uit zijn met de dreiging en agressie, met het schelden en hinderen. Want hulpverleners verdienen respect!


Nationale Hulpverlenersdag | 2 oktober | Nieuwe Wal - Hollandia terrein – Hoorn | 11.30-17.00 uur | vrije toegang | Kom met de fiets & OV!
 

Voor meer informatie: www.nationalehulpverlenersdag.nl (http://www.nationalehulpverlenersdag.nl)

Nat.Hulpverl.dag logo Nat.Hulpverl.dag logo
Stichting Hulpverlenersrespect Stichting Hulpverlenersrespect
Hulpverlenersdag Hoorn Hulpverlenersdag Hoorn