Paddenstoelen in het Egboetswater

16-10-2016

Vooral in het najaar steken ze overal hun hoedjes boven de grond en ze ruiken naar herfst. We hebben het over de paddenstoel. Ga samen met de (klein)kinderen de natuur in en ontdek de geheimen van paddenstoelen.

 

Gidsen van IVN West-Friesland begeleiden op zondag 30 oktober jonge en oudere deelnemers tijdens de gratis speurtocht door het terrein bij het Egboetswater. V

Verzamelen voor vertrek om 14.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Pluk ze niet en geniet van de wonderlijkste vormen en kleuren. Wist je...dat je een paddenstoel het beste met een spiegeltje bekijkt? Dan kan je de onderkant zien zonder hem te beschadigen. Er zijn er met gaatjes, buisjes, lamellen in allerlei soorten en ze hebben de wonderlijkste namen. Het IVN heeft ze te leen


Gratis paddenstoelenpakket                                                                                                  Ook in je eigen omgeving kun je een heleboel paddenstoelen vinden, dus ga op zoek! Met herfstpakket van IVN, met een handig loepje, spiegeltje, paddenstoelengidsje en -zoekkaart, weet je vast een heleboel paddenstoelen te vinden. 

Word je vóór 15 november 2016 lid van IVN? Dan ontvang je het herfstpakket t.w.v. € 14,95 gratis. Met een lidmaatschap help je IVN om nog veel meer kinderen en natuurbeschermers van de toekomst te bereiken en zorg je samen voor de natuur van morgen.

Zie www.ivn.nl (http://www.ivn.nl)

 

Fotobijlage IVN poster.

IVN Paddenstoelencampagne IVN Paddenstoelencampagne
IVN logo IVN logo