Samenwerking BankGiro Loterij met vijf jaar verlengd

19-10-2016

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan het Zuiderzeemuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het museum ruim 5,5 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In 2016 is de samenwerking geëvalueerd en heeft de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij besloten de relatie voort te zetten. In de periode 2017 tot en met 2021 kan het Zuiderzeemuseum wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien. De bijdrage is bedoeld ter ondersteuning van de museumcollectie en het toegankelijk maken van deze collectie voor het publiek.

 

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen toont het erfgoed van het dagelijks leven rondom de voormalige Zuiderzee. In het binnenmuseum is de collectie historische stukken, hedendaagse vormgeving en design te zien. Het openluchtgedeelte geeft een impressie van het wonen en werken. Met de loterijbijdrage die wij dankzij onze deelnemers kunnen doen, worden de gebouwen in het buitenmuseum gerestaureerd. Daar blijven wij graag aan bijdragen met de voortzetting van de overeenkomst voor vijf jaar. Bovendien blijft het museum als partner van de loterij gratis toegankelijk met de BankGiro Loterij VIP-KAART.”

 

Stephan Warnik, directeur van het Zuiderzeemuseum, over de bijdrage: “De steun van de BankGiro Loterij stelt ons in staat meer projecten te realiseren en onze collectie in volle glorie te tonen aan het publiek. De afgelopen vijf jaar konden we dankzij de BankGiro Loterij belangrijke restauraties uitvoeren aan onder meer de molen, de scheepshelling en de kapel in het buitenmuseum. Kortom, ik ben zeer verheugd over de voortzetting van de prettige samenwerking, zodat we ons publiek met bijzondere werken en projecten kunnen blijven inspireren.”

 

De BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Dankzij de BankGiro Loterij VIP-KAART, die alle deelnemers gratis ontvangen, kunnen ze naar 50 topmusea, krijgen ze korting op toneel, concerten, film, festivals en zelfs dierenparken en maken ze kans op VIP arrangementen. De BankGiro Loterij kon dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 62,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BankGiro Loterij Fonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

 

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

 

In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Zuiderzeemuseum Zuiderzeemuseum
Zuiderzeemuseum[1] Zuiderzeemuseum[1]

Reacties
Reactie: (Aaron Zyweg)
20-10-2016, 13:53
Gister kwam iemand aan de deur cadeau, dit begrijp ik nu, ze willen nieuwe klanten die gratis naar musea mogen maar wel aan deze en gelijk alle andere loterijen vast komen te zitten na de fusie, gezeur aan de deur, Jammer voor deze colporteur, maar koud en regenachtig blijf ik niet lang wachten tot zijn verhaal over is, en ik heb al museum jaarkaart dus niets cadeau.... deze vrienden proberen dus op deze manier nieuwe slachtoffers te zoeken die dan jarenlang aan deze loterij vast zitten.