Boek je eigen huiskamerconcert

De Zoete Inval steunt restauratie gestolen kunst met 5 benefiet huiskamerconcerten

De Zoete Inval, een muziektrio gespecialiseerd in muziek uit de Gouden Eeuw, wil het Westfries Museum steunen met vijf benefiet huiskamerconcerten. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van vijf gestolen en in Oekraïne terug gevonden schilderijen. Liefhebbers kunnen voor 500 euro voor hun eigen gasten en voor hun eigen gelegenheid De Zoete Inval boeken.

 

Wij komen al jaren in het Westfries Museum, vertelt Danielle Janssen van De Zoete Inval. Inmiddels zijn we zowel uitgever van oude muziek en spelen we die ook, maar van huis uit zijn we beeldend kunstenaar. Het museum heeft niet alleen een hele mooie collectie, maar weet ons ook iedere keer weer te boeien met exposities rond actuele thema’s en bijvoorbeeld een project als De Gouden Eeuw Virtual Reality.

 

Steun voor restauratie

De Zoete Inval wil daarom graag de restauratie van de gestolen kunst mede mogelijk maken. Dat doen we door als trio 5 huiskamerconcerten bij iemand thuis aan te bieden. En als iemand een andere ruimte huurt om zijn gasten te ontvangen, mag dat natuurlijk ook. Cor van Sliedregt: “Je kunt dit ook zien als een hele mooie gelegenheid om als club samen iets te doen en zo het museum te steunen. Of om een feestelijke gelegenheid extra op te luisteren.”

 

Wat houdt huiskamerconcert in

De vaste bezetting van het trio wordt gevormd door Danielle Janssen (contrabas en strijkpsalter) en Cor van Sliedregt (gitaar, mandoline en hakkebord). Afhankelijk van de beschikbaarheid van de musici en de gelegenheid komt daar nog een draailier, fluit of een viool en concertina bij. Het repertoire is 17e -eeuws. En dat betekent over het algemeen vrolijke muziek, want het was een hoopvolle tijd, legt Cor van Sliedregt uit.

Het gaat om concerten van twee keer 30 minuten. En natuurlijk geven we ook graag een toelichting op het verhaal achter onze muziek (zie ook: www.codacoda.nl (http://www.codacoda.nl)).

 

Hoe werkt het?

* De concerten kunnen tot uiterlijk 13 november worden geboekt. De uitvoering is mogelijk tot uiterlijk 1 januari 2017 bij De Zoete Inval: info@codacoda.nl (mailto:info@codacoda.nl).

* De kosten per concert bedragen € 500,--

* De concerten moeten worden betaald vóór 13 november 2016 via een donatie van

  € 500,- aan: www.voordekunst.nl/wfm (http://www.voordekunst.nl/wfm)

  (bij de tegenprestatie vult u dan in: huiskamerconcert De Zoete Inval)       

* De gastheer zorgt voor een ruimte en kan zoveel gasten uitnodigen als hij/zij wil.

* In principe worden de concerten gegeven in de regio West-Friesland; andere plaatsen in Noord-Holland zijn op verzoek bespreekbaar.

* In totaal geeft De Zoete Inval 5 benefietconcerten. Wees er dus snel bij!.

De Zoete Inval trio met Irene, Cor en Danielle De Zoete Inval trio met Irene, Cor en Danielle
Westfries Museum logo Westfries Museum logo
de-halve-maen logo de-halve-maen logo
gestolen kunst wf museum gestolen kunst wf museum