Op Roet langs soep, schurken en andere sores

20-10-2016

Stichting Op Roet presenteert haar nieuwste locatievoorstelling; Op Roet langs soep, schurken en andere sores. Dit keer is het Oostereiland in Hoorn de bron van inspiratie.

 

Met deze avontuurlijke theaterroute willen de makers, vanuit het nu, een brug slaan naar personages en functies van het gebouw uit het verleden. Daarbij worden de bewoners van het Oostereiland nadrukkelijk betrokken om zo de kern van het leven op het eiland, door alle tijden heen, extra voelbaar te maken.

De première is op donderdag 17 november. Voor meer info en kaarten reserveren kijkt u op [url|http://www.op-roet.nl (http://www.op-roet.nl)

 

Welke verbindingen zijn er te maken tussen de bewoners die er nu veilig wonen en zij die door de eeuwen heen hier tijdelijk werden gehuisvest? Wat zegt de komst van Duitse Joodse vluchtelingen in juni 1940 op Oostereiland over de bewoners van nu? Waarin verschilt de situatie van een hedendaagse zwerver met die van de bedelende pauper, die werd opgesloten toen hij op zoek ging naar een betere toekomst? En waar zijn toch die charmante boeven als Pistolen Paultje en Aage M. gebleven?

De voorstelling ‘Op Roet langs soep, schurken en andere sores’ is een ware erfgoedbeleving, waarbij het Oostereiland opnieuw betekenis krijgt en daarmee een plek in de actualiteit.

 

U bezoekt vijf scenes van elk zo’n vijftien minuten. Vanwege de verplaatsingen langs verschillende trappen is de voorstellingen voor mensen met een fysieke beperking moeilijk toegankelijk.

Per avond zijn er drie aanvangstijden: 19.30 – 20.00 – 20.30 uur.

Op zaterdag en zondag zijn er ook matinee voorstellingen om: 15.00 – 15.30 – 16.00 uur.

De première is op donderdag 17 november, daarna zijn er nog voorstellingen op de volgende data: 18, 19 en 20 november en 24, 25, 26 en 27 november.

Alle info en kaarten reserveren kan via de website www.op-roet.nl (http://www.op-roet.nl)

op roet beeld okt 2016 op roet beeld okt 2016
Op Roet logo Op Roet logo