Paddenstoelen in het Streekbos

23-10-2016

Ga mee naar buiten! IVN West-Friesland organiseert op zondag 6 november een paddenstoelenwandeling door het herfstige Streekbos. Start om 14.00 uur vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel.

Deelnemen is gratis voor groot en klein, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Advies: gepaste kleding en zo nodig laarzen aandoen.

 

Herfstbladeren, bessen en paddenstoelen kleuren het bos. Namen vaststellen van zwammen is ruiken, goed kijken en vergelijken en desgewenst later onder de microscoop bekijken. Een verrassende bezigheid over de soortenrijkdom en het nut van deze opruimers van het Streekbos. 

   

Gratis paddenstoelenpakket                                                                                                                                                                                           Ook in je eigen omgeving kun je een heleboel paddenstoelen vinden, dus ga op zoek! Met herfstpakket van IVN, met een handig loepje, spiegeltje, paddenstoelengidsje en -zoekkaart, weet je vast een heleboel paddenstoelen te vinden. 

 

Word je vóór 15 november 2016 lid van IVN? 

Dan ontvang je het herfstpakket t.w.v. € 14,95 gratis.

Met een lidmaatschap help je IVN om nog veel meer kinderen en natuurbeschermers van de toekomst te bereiken en zorg je samen voor de natuur van morgen. Zie: www.ivn.nl (http://www.ivn.nl)

 

Foto Schubbige bundelzwam: Toos Brink

Schubbige bundelzwam 6-11-16 Schubbige bundelzwam 6-11-16
IVN logo IVN logo