Verkoop jezelf met DeBroekriem

01-12-2016

Dinsdag 13 December organiseert eventmanager Marga Verschuren van DeBroekriem de workshop ‘Lego Serious Play’. Gastsprekers Ivonne Verkes en Erwin Albrecht, namens Lego® Serious Play® Methode, geven de mogelijkheid kennis te maken met de methode én antwoorden te vinden op een aantal lastige vragen. De workshop vindt plaats bij Bibliotheek in Hoorn.

 

Werkzoekende als opvallend product

Werkzoekenden die regelmatig workshops van DeBroekriem bezoeken hebben alles voor elkaar. Zij hebben een nette en overzichtelijke cv, een keurige originele brief en een staat van dienst om een puntje aan te zuigen. Toch hebben zij op het moment nog geen baan. Kortom: de brochure is goed, maar het product valt niet op. De nuance zit hem in het feit dat iedere werkzoekende als product fantastisch is, maar dat zij zich nog onvoldoende overtuigend verkopen aan de toekomstige werkgever.

 

Lego Serious Play

LEGO? Wat heeft dat nou te maken met solliciteren? Ja, op het eerste gezicht hebben LEGO en solliciteren niet veel overeenkomsten, tenzij je bij LEGO wilt werken. Maar LEGO kan je daadwerkelijk helpen antwoorden te geven op vragen als wat is mijn rol in het sollicitatieproces, wat zijn mijn sterke punten of wat is mijn kernidentiteit. Door het bouwen van modellen activeer je de creatieve helft van je hersenen en leg je verbindingen die je anders niet zou leggen. 

LEGO Serious Play is een methode om onbewuste kennis naar boven te halen. Oorspronkelijk bedoeld om op een innovatieve manier strategieën te ontwikkelen, maar ook heel geschikt om jouw sollicitatiestrategie uit te vinden. 

 

Locatie en aanmelden

De workshop ‘Lego Serious Play’ vindt plaats op dinsdag 13 december van 13.00 tot 16.30 uur in Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 in Hoorn.

De workshop is gratis, deelnemers hoeven zich alleen in te schrijven bij DeBroekriem.

Dat kan via www.debroekriem.nl/event (http://www.debroekriem.nl/event)

 

DeBroekriem

Stichting DeBroekriem is 3 jaar geleden opgericht door Pieter Vermeer, Pieter Tiller en Judith van der Mark. De afgelopen drie jaar heeft DeBroekriem ruim 2.000 mensen zien uitstromen naar werk en inmiddels organiseerden tientallen eventmanagers (vrijwilligers) door heel Nederland elk jaar ruim 500 bijeenkomsten. Daar zijn we trots op! DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers.

lego bouwen lego bouwen
Debroekriem-logo Debroekriem-logo
Bibliotheek_Hoorn[1] Bibliotheek_Hoorn[1]