Ambachtsmarkt op de Nieuwe Noord

02-12-2016

Op 18 december vindt de afsluiting van de culturele evenementen rond “Vakmanschap” plaats, die de Zwarte Olifant de afgelopen maanden georganiseerd heeft. Op de Nieuwe Noord staat de Ambachtsmarkt.

 

Een greep uit het aanbod van ambachtelijke producten: handgemaakt serviesgoed, Hoornse Stadsworst, glas-in-staal en andere met staal gemaakte voorwerpen, leren accessoires (petjes, tassen etc), zelfgemaakte chocolade, kaas, zelfgebrande noten. Liefhebbers van mooie handgemaakte spullen en ambachtelijk gemaakt lekkers kunnen hun hart ophalen.

 

In de Zwarte Olifant is Keuvel bier te vinden, met hun Hoorns gebrouwen bier.

Verder in De Zwarte Olifant:

- Kunstenares Nikki Giling geeft een workshop “kleine accessoires van leer maken”. Onder andere voor in de kerstboom. Van 12 tot 13.30 uur.

- Giraffe coffee verzorgt een workshop Barrista.

- De koks van De Zwarte Olifant geven een workshop fermenteren. Voor meer info en opgeven kunt u bellen met Wietske, 06 245 123 66.

- Marije Wolfswinkel - Glasatelier Lichtraamwerk - geeft tijdens de middag een demonstratie brandschilderen van glas-in-lood. Een unieke kans om deze ambachtsvrouw aan het werk te zien.

- Stadsgids Huub Ursem verzorgt twee stadswandelingen. Door de historische binnenstad, met aandacht voor welk ambachtschap nú nodig is om deze binnenstad goed te onderhouden. De eerste wandeling start om 11 uur, de tweede wandeling om 6 uur.

Opgeven voor de wandeling kan bij Daphne, 06 21 41 91 11.

 

De Ambachtsmarkt vindt plaats tijdens de tweede editie van Herberg Hoorn: in heel Hoorn is van alles te beleven, van muziek tot ijsbaan tot theater.

craftmanship groot craftmanship groot
Zwarte-Olifant-logo- Zwarte-Olifant-logo-
oud ambacht oud ambacht