De Boeddha ook in het Tropenmuseum een succes

07-12-2016

Het doorreizen van tentoonstellingen tussen het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde blijkt een succes. Tot nu toe hebben ruim 53.000 bezoekers in 2 maanden tijd de tentoonstelling De Boeddha in het Tropenmuseum bezocht. De tentoonstelling was eerder te zien in Museum Volkenkunde, waar het met 95.000 bezoekers een record behaalde. De tentoonstelling is nog t/m 29 januari 2017 te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam.  

 

Directeur Stijn Schoonderwoerd: Het is fantastisch dat we een steeds groter en breder publiek weten te bereiken. In de theater- of muziekwereld is het doorreizen van producties de gewoonste zaak van de wereld, maar nationaal reizende tentoonstellingen zijn in de museale sector nog uniek.’

 

Nu te zien: nieuwe verhalen Mijn Boeddha & ik
Naar aanleiding van de reacties van het publiek en het succes van de tentoonstelling in Museum Volkenkunde liet het Tropenmuseum een onderzoek uitvoeren naar het boeddhisme in Nederland. Hieruit bleek dat ruim één op de drie Nederlanders een Boeddhabeeld in huis heeft. Om deze uitkomst nog verder te onderzoeken plaatste het museum via social media een oproep om de persoonlijke verhalen van de Boeddhabeelden bij mensen thuis te achterhalen. Onder de noemer Mijn Boeddha & ik werd een mini tentoonstelling samengesteld. Vanaf vandaag is deze tentoonstelling uitgebreid met nieuwe verhalen.  

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling De Boeddha zie:
https://tropenmuseum.nl/nl/pers/de-boeddha (https://tropenmuseum.nl/nl/pers/de-boeddha)
https://tropenmuseum.nl/nl/pers/tentoonstelling-de-boeddha-reist-naar-tropenmuseum

De Boeddha Tropenmuseum De Boeddha Tropenmuseum
De Boeddha2 Tropenmuseum De Boeddha2 Tropenmuseum
De Boeddha3 Tropenmuseum De Boeddha3 Tropenmuseum
Tropenmuseum Tropenmuseum