Westfries beroep op Heijmans

21-12-2016

 

Brief aan Heijmans

Geachte heer Van Lookeren Campagne,

Als Westfriese gemeenten werken wij intensief samen aan het realiseren van onze gezamenlijke ambitie om Westfriesland binnen enkele jaren tot de top 10 van meest aantrekkelijke regio’s in Nederland te maken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is natuurlijk een uitstekende bereikbaarheid.

Ten aanzien van de weginfrastructuur is de N23/Westfrisiaweg voor de regio van cruciale betekenis. Deze weg verbindt de regio in westelijke richting met de regio Alkmaar e.o. en in oostelijke richting met Flevoland, Zwolle e.o. en het Duitse achterland. Daarnaast is de weg van groot belang voor de bereikbaarheid binnen Westfriesland.
Samen met andere overheden en tal van maatschappelijke organisaties in de regio zetten wij ons dan ook al jaren in om deze weg zodanig te verbeteren dat deze optimaal kan bijdragen aan het kunnen benutten van de potenties van onze regio.

We hebben Heijmans altijd gewaardeerd om haar zorg over veiligheid en overlast. Het is jammer te constateren dat deze uitgangspunten nu losgelaten zijn en blijkbaar niet meer gelden. Met grote zorg hebben wij namelijk kennisgenomen van uw beslissing om de werkzaamheden aan de N23/Westfrisiaweg vooralsnog geheel op te schorten waardoor een aanzienlijke vertraging dreigt te ontstaan bij de oplevering. Hierdoor zal niet alleen de hinder, die het werken aan weginfrastructuur nu eenmaal met zich meebrengt, langer aanhouden maar ook het onderliggende wegennet langer worden belast met alle consequenties voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid op diverse locaties in de regio.

 

Gelet op deze ernstige gevolgen voor onze regio, doen wij dan ook een dringend beroep op u om uw eerdere beslissing te heroverwegen en uw werkzaamheden aan de N23/Westfrisiaweg zo spoedig mogelijk te hervatten.

 

Hoogachtend

 

Namens het Westfriese portefeuillehoudersoverleg Verkeer & Vervoer, Volkshuisvesting,
Ruimtelijke Ordening en Economie

S. Bashara

Voorzitter

Regio Westfriesland logo Regio Westfriesland logo

Reacties
Reactie: (Hans)
21-12-2016, 15:46
Wie betaald de rekening meneer Bashara? Leuke brief maar ik denk niet dat Heijmans veiligheid en overlast uit het oog verloren is. Dat ze pas na lange tijd het werk hebben stilgelegd getuigd hiervan. Het zou u sieren als u de vinger op de zere plek zou leggen. Mvg Hans