Bezoek de e-healthweek bij Omring

12-01-2017

E-health is een verzamelnaam voor allerlei technologische toepassingen in de zorg. Denk aan een horloge met alarmfunctie, een GPS-systeem dat waarschuwt als iemand te ver van huis raakt, of een tablet waarmee je digitaal contact kunt leggen met een dokter of verpleegkundige. Maar ook sensoren, die ervoor zorgen dat automatisch het licht aangaat als je ’s nachts naar het toilet moet, of een elektronische stappenteller op je telefoon zou je kunnen scharen onder e-health.

 

Om mensen te laten kennismaken met alle mogelijkheden heeft het ministerie van VWS de week van 21 tot en met 27 januari uitgeroepen tot nationale week van de e-health. Op allerlei plekken in het land zijn er demonstraties, presentaties en open dagen. Zo ook in deze regio.

 

Kom bijvoorbeeld op 24 januari tussen 13.00 en 16.00 uur naar verpleeghuis Den Koogh in Den Helder, waar E-healthcoördinator Peter Hendrikx van Omring u laat zien en ervaren hoe beeldzorg werkt.  Aansluitend geeft Marianne Schenderling van Expeditie Slim Thuis een demonstratie van allerlei hulpmiddelen en technologieën die u helpen veilig, comfortabel en zelfstandig te blijven wonen. In de hal staan nog diverse andere technische snufjes opgesteld die u kunt proberen. Zoals het Fietslabyrint, de Tovertafel en een virtual reality-bril, waarmee u door het verpleeghuis kunt wandelen zonder uit uw stoel te hoeven komen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door het restaurant van Den Koogh. En als u er nu toch bent, neem dan meteen een kijkje in de gloednieuwe beweegtuin, die ook toegankelijk is voor mensen uit de buurt.

 

Op donderdag 26 januari kunt u vanaf 11.00 uur terecht in het Belevingscentrum in Hoorn. Hier kunt u in alle rust ontdekken wat voor technologie er beschikbaar is voor in en om het huis. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er live demonstraties van beeldzorg en krijgt u de unieke kans om de hololens te proberen.  De hololens is een speciale bril waarmee je levensechte beelden in je eigen omgeving kunt projecteren. Je kunt met de bril  bijvoorbeeld een anatomieles volgen, waarbij je het lichaam van alle kanten kunt bekijken. De techniek is zo nieuw, dat er in heel Nederland maar enkele hololenzen zijn, en één ervan komt speciaal voor de e-healthweek naar Hoorn. Binnen Omring loopt op dit moment een proef met de hololens. Een filmpje hiervan is te zien op You Tube.

 

Adres Belevingscentrum: Kleine Noord 57, Hoorn.

Adres verpleeghuis Den Koogh: Drs. F. Bijlweg 4, Den Helder

De toegang voor beide middagen is vrij.

Omring[1] Omring[1]
eHealthweek-beeldmerk2017 eHealthweek-beeldmerk2017