Nog één keer 60’S/70’S bij De Volgspot

15-01-2017

De beste nummers uit de jaren 60 en 70, enthousiaste hobbyzangers, de Hoornse topband Two Shakes of a Lamb’s Tail en een vol café JP Coen: dat bleken in november de ingrediënten voor een geslaagde, swingende Volgspotmiddag.

Op zondag 22 januari a.s. staan om 16.00 uur negen nieuwe deelnemers aan het zangproject op het podium met dezelfde band en hetzelfde thema. Dat belooft weer een feestje te worden!

Café is open om 15.00 uur, entrée is € 5,--.

 

Het was een luxeprobleem: er meldden zich afgelopen zomer zóveel deelnemers aan dat Volgspot #4 al heel snel vol zat. Gelukkig bleken de mannen van de band, zangdocent Ciska Ruitenberg en regisseur Klaas Visser wel te porren voor een tweede ronde.

“We hebben wederom een supergemotiveerde groep deelnemers”, vertelt organisator Irma van der Lubbe. “Na een zangworkshop en een training podiumpresentatie/tekstbeleving hadden we afgelopen zaterdag een repetitie met de band. Dat klonk veelbelovend, iedereen heeft er heel veel zin in!”

 

Kansen voor talent

De Volgspot is opgezet om hobbyzangers de kans te geven hun talent te ontwikkelen. Hoewel het evenement expliciet geen wedstrijd is, zijn er wel aantrekkelijke extra’s voor deelnemers die een goede prestatie weten neer te zetten. Per editie kan het publiek twee favorieten aanwijzen die op zondag 18 juni a.s. hun song mogen vertolken op het Roode Steen podium van de Hoornse Stadsfeesten. De deelnemer die bovendien hét Volgspottalent van dit seizoen blijkt, verdient een studiebeurs bij muziekschool Gerard Boedijn om daar nog verder te kunnen groeien.

 

Muziekvriendengroep

De Volgspot ging in november haar tweede seizoen in. Het zangevenement lijkt een schot in de roos. “We zitten voor dit seizoen helemaal vol”, meldt Irma met enige trots. “Onder de deelnemers zitten veel deelnemers die vorig seizoen meededen, maar ook nieuwe zangers hebben ons weten te vinden. Het mooie is dat iedereen meteen een klik met elkaar heeft en dat er echt een soort muziekvriendengroep aan het ontstaan is. Superleuk om te zien!”

 

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoorn en Café JP Coen, met medewerking van creatief centrum De Blauwe Schuit, muziekschool Gerard Boedijn en de Hoornse Stadsfeesten.

De Volgspot bandrepetitie bij muziekschool Gerard Boedijn De Volgspot bandrepetitie bij muziekschool Gerard Boedijn
de Volgspot logo de Volgspot logo
Cafe JP Coen Cafe JP Coen