Kunst op Zolder in Hoornse etalages

13-02-2017

In twee etalages van leegstaande winkels in ‘De Hoornse Straatjes’ zijn momenteel schilderijen te zien van leden van de kunstenaarsgroep ‘Kunst op Zolder’ uit Hoorn. De winkeliersvereniging van dit winkelgebied rondom de Lange Kerkstraat wil met deze actie de aantrekkelijkheid van ‘De Hoornse Straatjes’ vergroten.

 

Het idee voor deze expositie achter etalageglas komt van Franklin Bieri, die eind vorig jaar in de Oosterkerk met werk van de kunstenaarsgroep werd geconfronteerd. Hij raakte vooral onder de indruk van de schilderijen die, zoals hijzelf zegt: ‘Volop de moeite van het zien waard zijn’. Maar ook is Bieri van mening, dat winkelleegstand op deze manier nog een plezierig aanzien krijgt.

 

Zijn contact met de winkeliersvereniging leverde twee plekken voor de kunstenaarsgroep op. Eén etalage in de Lange Kerkstraat (waarin voorheen een schoenenzaak was gevestigd) en de andere op het Grote Noord (naast de Engelse tearoom nabij de Roode Steen). Hier zijn dus werken van met name de schilderende leden van KOZ te zien.

 

De kunstenaarsgroep startte in 1973 op de zolder van de voormalige kaasfabriek in Hauwert. Sinds een jaar of tien is de groep actief in Hoorn. Momenteel telt ‘Kunst op Zolder’ zo’n veertig leden. Jaarlijks laten die op een grote expositie in de Sint Pancratiuskerk in Oosterblokker hun werk zien. Nu dus gewoon in ‘De Hoornse Straatjes’.

 

Voor meer informatie kan men nog terecht op: www.kunst-op-zolder.nl (http://www.kunst-op-zolder.nl).

Kunst op Zolder Kunst op Zolder
Hoorn winkelstraat Hoorn winkelstraat

Reacties
Reactie: (hans hoornsman)
14-2-2017, 08:21
Gewoon leuk om even bij stil te staan.