Theater, lunchconcert en exposities bij de Breek

22-02-2017

Locatietheater De Plomp speelt twee eenakters van Tsjechov: De Beer en Over de schadelijkheid van tabak. Natuurlijk in Russische sfeer en met muziek. Tweemaal een lach, tweemaal een traan. Alles is wat het lijkt, of toch niet?

 

In de eenakter De Beer speelt Lis Bos de jonge ontroostbare weduwe Helena Ivanova Popov die haar overleden bullebak van een man wil bewijzen dat zij een beter mens is dan hij door levenslang om hem te rouwen. Huishoudster Louka (Cathy Ceelie) ziet dit alles met lede ogen aan en doet wanhopige pogingen om haar tot redelijkheid te brengen. Wanneer schuldeiser Grigori Stepanowitch Smirnov (Kevin Kwakman) langskomt, raakt hij ondanks zijn woede om het feit dat ze hem niet direct betaalt onder de indruk van haar standvastigheid. In de daaropvolgende losbarstende strijd tussen de seksen ontstaat door beider woede heen de onafwendbare liefde.

 

In de monoloog Schadelijkheid van Tabak speelt Bram Pieters Iwan Iwanowitsj Njoechin, een man die zwaar onder de plak zit bij zijn vrouw die er een muziekschool en een pensionaat voor meisjes op nahoudt, en zich tijdens een lezing verliest in een uitvaren over hoe ongelukkig zijn leven eigenlijk is.

 

U kunt om 19.00 aanschuiven voor de Russische stamppotmaaltijd waarna tussen 20.00 en 20.30 de voorstelling begint.

 

Kaarten a € 25,00 kunt u reserveren via locatietheater ”de Plomp”: 

Of mail: theaterdeplomp@gmail.com (mailto:theaterdeplomp@gmail.com)

 

5 Maart: lunchconcert met Celloduo Ascon van der Westen en Mariette Gort.

Vandaag houden wij een lunchconcert van een fantastisch celloduo.

Aanvang van het concert om 11.00 waarna u kunt genieten van een heerlijk bourgondisch buffet. (Wij houden graag rekening met speciale dieetwensen)

 

Ascon van der Westen (1968) begon zijn cellostudie aan het Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden, bij de legendarische pedagoog Jiri Prchal. Hierna zette hij zijn studie voort bij Jean Decroos aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast nam hij deel aan verscheidene meestercursussen aan het Praags Conservatorium bij onder andere Milos Sadlo, Sasza Vectomov In deze periode verzorgde hij enkele solo-optredens met het Frysk Jeugdorkest, en was te horen in het radioprogramma Für Elise in het Concertgebouw te Amsterdam. Na afloop van zijn studie richtte Ascon van der Westen zich voornamelijk op het spelen van kamermuziek.

 

Mariëtte Gort werd in 1963 geboren te Amsterdam. Daar begon zij haar cellostudie bij Daniël Esser. Vervolgens studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos, waar zij in 1988 haar diploma: Uitvoerend Musicus behaalde. Ze volgde bovendien kamermuzieklessen en nam deel aan een aantal meestercursussen, onder meer bij de cellist Daniël (Daniil) Shafran. Na haar studie legde zij zich grotendeels toe op kamermuziek, een genre waarmee zij een bijzondere affiniteit heeft. Inmiddels heeft zij met veel verschillende kamermuziek-ensembles geconcerteerd in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte zij mee aan diverse radio-opnames en cd-producties, waaronder een solo-cd met harpiste Anke Anderson.

 

Ascon van der Westen en Mariette Gort zijn een veelgevraagd celloduo en geven concerten in binnen- en buitenland. Vandaag vertolken zij werken van o.a. J.S Bach J.Boismortier L.Boccherini G.F. Haendel P.Tchaikovsky B. Godard F.Suppé

 

De lunch wordt verzorgt door Fach de Boer.

Concert en lunch van 11.00 - 13.00 à € 20,00 (koffie en thee inbegrepen. Overige drankjes kunt u ter plaatse afrekenen). U kunt zich opgeven via:

fachconi@gmail.com (mailto:fachconi@gmail.com)

 

De Exposities zijn gratis te bezichtigen op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00

 

Vanaf 8 januari tot en met 28 februari 2017 Expositie Wilhelmina van Stralen: Thema van de schilderijen zijn landschap en mensen.

Voor het uitdrukken van haar onderwerpen heeft zij verschillende technieken toegepast. Zoals olieverf op doek en mixed media op Japans Kinwashi papier. Wilhelmina vindt dat haar voorstellingen beeldend moeten zijn, maar ook dat ze iets te raden overlaten. Leef je droom, componeer met kleuren jouw wereld die je wilt delen met anderen.

Naast de schilderijen heeft Wilhelmina haar ideeën over de natuur en mensen weer gegeven in een aantal gedichten, welke bij de opening door haar worden voorgedragen.

 

1 maart tot en met 30 april foto-expositie Water Land en dijken met als thema ”weidevogelseizoen”

De vrijwilligers van WATER, LAND en DIJKEN hebben het ieder voorjaar druk met de weidevogelbescherming. Daarbij worden nesten gemarkeerd en pulletjes beschermd, zodat de boer daar met werkzaamheden op het land rekening mee kan houden.

Omdat is gebleken dat er vaak oogstrelende foto’s worden gemaakt, heeft de excursiewerkgroep/jury een oproep gedaan om mooie foto’s in te sturen. Hier is een selectie van gemaakt met als doel een gevarieerde foto expositie te organiseren.

 

De onderwerpen van de foto’s zijn: vogels, nesten en actieve vrijwilligers in het veld, maar ook oeverplanten, spiegeling in sloot, detail van verenpracht en kleurige deur etc.

Kom kijken naar deze expositie en veel plezier !

 

Lijkt het je ook wat om de weidevogels te beschermen, kijk dan op de website van WATER, LAND & DIJKEN: 

www.waterlandendijken.nl (http://www.waterlandendijken.nl)

019 pl 019 pl
020 muziek 020 muziek
005 Wil van Stralen 005 Wil van Stralen
de breek logo de breek logo
De Breek De Breek
009 poster de breek met oosthuizenkopie 009 poster de breek met oosthuizenkopie