Vue Hoorn en Schouwburg Het Park presenteren: Madame Butterfly maand

24-02-2017

Madame Butterfly is dankzij de ongelofelijk krachtige muziek en hartverscheurend verhaal één van de meest geliefde opera’s in de wereld. In de maand maart is deze opera maar liefst twee keer te zien Hoorn. Reden genoeg voor Vue Hoorn en Schouwburg Het Park om voor deze indrukwekkende opera de handen in één te slaan.

 

Het verhaal gaat over de Japanse geisha Cio-Cio San (Butterfly) die trouwt met een Amerikaanse marineofficier. Zij schenkt hem een kind. Wanneer hij weer naar zee gaat, blijft Cio-Cio San hopen op zijn terugkeer. Die volgt echter pas vele jaren later. Samen met een nieuwe Amerikaanse vrouw keert hij terug met maar één doel: zijn kind ophalen. Een dramatisch einde volgt waardoor menigeen de zaal niet met droge ogen zal verlaten.

 

Staatsopera van Tartarstan én Royal Opera House
De opera wordt twee keer in de maand maart in twee verschillende uitvoeringen vertoond in Hoorn. Op zondag 5 maart door de Staatsopera van Tartarstan met groot orkest, koor en internationale topsolisten in Schouwburg Het Park. Italiaans gezongen met Nederlandse boventiteling. Daarnaast is ‘Madama Butterfly’ op dinsdag 30 maart LIVE te zien vanuit het Royal Opera House bij Vue Hoorn.

 

Vele extra’s
Naast de voorstellingen worden er extra’s aangeboden. In Schouwburg Het Park wordt er een inleiding gegeven door operakenner Kees Schilder. Het Royal Opera House zorgt voor een inleiding op beeld en een kijkje achter de schermen voordat de opera live op het scherm te volgen is in Vue Hoorn. Iedere bezoeker krijgt een feestelijk drankje vooraf of in de pauze aangeboden.

 

Meer informatie en kaarten:

www.hetpark.nl/actueel (http://www.hetpark.nl/actueel) of 

www.vuecinemas.nl/films/film/madama-butterfly-opera (http://www.vuecinemas.nl/films/film/madama-butterfly-opera)

Madame Butterfly Madame Butterfly
Het Park gebouw Het Park gebouw
het park hoorn-logo het park hoorn-logo
VUE Hoorn VUE Hoorn