ProRail Spoornieuws

09-03-2017

ProRail wil het grootste zonnedak van Nederland


ProRail wil in 2030 haar eigen elektriciteitsverbruik zelf opwekken. Dit onder andere door alle (geschikte) stationsdaken, fietsenstallingen en perronoverkappingen te voorzien van zonnepanelen. Verder met schermen langs het spoor die spoorgeluid weren en tegelijkertijd energie opwekken. Ook moet 2procent op het energieverbruik bespaard worden.

zonnepanelen_op_stationsoverkapping zonnepanelen_op_stationsoverkapping
Werk a.h. spoor Werk a.h. spoor

Reacties
Reactie: (Gerry Blokdijk)
20-3-2017, 13:06
Volgende keer meedoen aan Groot Dictee der Nederlandse Taal heren. Misschien maken jullie een kans.

Reactie: (hans hoornsman)
19-3-2017, 10:45
Niet om muggen te ziften (of - en beter - te muggenziften), maar het woord 'eigen' kan zelfs weggelaten worden. Immers, 'haar' is in dit geval het bezittelijk voornaamwoord, dat gezien de vermelding van Prorail in deze zin moeilijk op iemand anders kan slaan. Resteert de vraag of Prorail niet als mannelijk moet worden beschouwd, want dan zou het 'zijn' moeten zijn.

Reactie: (Edo van Eekeres)
17-3-2017, 22:18
Als we toch bezig zijn met taal, volgens mij is het woord "zelf" in deze zin overbodig. De zin zou moeten zijn: "ProRail wil in 2030 haar eigen elektriciteitsverbruik opwekken."

Reactie: (Harrievegan)
13-3-2017, 18:03
"elektriciteitsverbruik zelf op wekken"??? Moet zijn: elektriciteit zelf opwekken. Opwekken is één woord. Je kunt je eigen verbruik niet opwekken. Wel kun je de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt zelf opwekken.