Voorlichting over inbraakpreventie

15-03-2017

Aan: de deelnemers aan het Bewoners/Buurten Overleg Kersenboogerd

Betreft: het onderwerp van 12 april aanstaande: “Voorlichting over inbraakpreventie” (door een ex inbreker)

 

Beste bezoeker van het B.O.K.,

Graag willen wij het onderwerp van 12 april a.s. met dit schrijven nog eens extra onder uw aandacht brengen. Dit omdat het een bijzondere presentatie betreft, maar óók omdat wij denken dat u hieruit uw voordeel kunt halen. U bent immers of huurder of een woningbezitter. Deze presentatie wordt gegeven door Evert Jansen (ex inbreker).

Als ervaringsdeskundige kan hij als geen ander voorlichting geven over inbraakpreventie. Aan de hand van deze presentatie laat hij voorbeelden zien en krijgt u praktische anti inbraaktips.

 

Hierbij alvast een kennismaking met deze bijzondere spreker van 12 april:

Evert Jansen woont in Groningen. Deze ex inbreker begon in 1980 met inbreken. Achttien jaar was hij de typische inbreker: drugsverslaafd, continu in geldnood en meerdere keren opgepakt. Volgens Evert zijn er twee soorten inbrekers, de professionelen of de typische gelegenheidsinbreker. Hij behoorde tot de laatstgenoemde. In 1998 keerde hij zijn leven om. Evert ging in therapie en zo raakte hij weer op het rechte pad. Sinds 2007 geeft hij voorlichting over inbraakpreventie.

In 2008 ging Evert als voorlichter werken bij Stichting Veiligheid & Preventie. Sinds maart 2017 werkt hij voor zichzelf (ZZP).

Evert Jansen wordt nog steeds herkend als één van de twee presentatoren van het tv programma “De inbreker” wat 13 weken werd uitgezonden door de AVRO (6 september 2005 t/m 7 februari 2006).

Op 23 januari 2017 was Evert te gast in het NPO 3 tv programma “Proefkonijnen”. Hij liet toen zien hoe razend snel een inbreker met een pasje een woning kan binnendringen als de deur niet op slot zit.

 

Het bewonersoverleg van 12 april belooft dus een heel bijzondere te worden! De heer Jansen heeft een woning in de Kersenboogerd “onder de loep” genomen om te zien in hoeverre deze woning inbraakproef is. Hij laat zien hoe een inbreker te werk gaat en vertelt wat u kunt doen om inbraak te voorkomen. Uit ervaring weet deze ex inbreker immers hoe snel een inbreker een huis binnendringt.

Daders komen vaak uit de eigen wijk. Het typische werkgebied van een inbreker is volgens Evert vaak een kilometer rondom het eigen huis. Het werkterrein is daarnaast soms verdeeld onder meerdere inbrekers zegt Jansen. Sommige inbrekers kennen elkaar van de verslaafdenopvang.

 

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere spreker en zijn presentatie? Dan moet u zeker komen naar het bewonersoverleg van 12 april aanstaande!

 

Wij willen u adviseren om ook uw familie, vrienden, kennissen en buren mee te nemen naar deze bijzondere B.O.K.

Ook zij willen deze informatieve avond over inbraakpreventie vast niet missen!

 

Graag tot ziens op 12 april aanstaande!

Met hartelijke groet,

Namens de agendacommissie

Mary van Veldhuisen

Netwerk[2] Netwerk[2]
Inbraakpreventie Inbraakpreventie
BOK logo BOK logo
wijkcentrum Kersenboogerd wijkcentrum Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (John Wallaart)
20-3-2017, 09:10
IK ben zeer geïnteresseerd, maar wil graag weten waar de presentatie en op welk tijdstip deze bijeenkomst georganiseerd wordt.