Sociale veiligheid op de kaart: een veilige basisschool, dat doe je zo!

20-03-2017

Iedereen die betrokken is bij een basisschool wil een veilige school.

* Een school waar iedereen zich prettig en veilig voelt.

* Een school waar sociaal gedrag wordt gestimuleerd.

* Een school waar grensoverschrijdend en ongewenst gedrag wordt tegengegaan.

 

Op woensdag 29 maart 2017 organiseert OBD Noordwest op haar hoofdlocatie aan de James Wattstraat 4 in Alkmaar een kosteloze bijeenkomst hieromtrent. In deze bijeenkomst krijgen schooldirecties, intern begeleiders, bouwcoördinatoren en leerkrachten uit Noord-Holland handvatten om van hun basisschool een veilige school te maken.

 

Marij Bosdriesz van Stichting School en Veiligheid vertelt wat er in de wet staat en wat dit betekent voor scholen. In het tweede deel van de bijeenkomst is er voorlichting over de methodes Kwink en De Vreedzame School.

 

Kwink

Kwink van Uitgeverij Kwintessens is een online methode voor sociaal-emotioneel leren voor groep 1 t/m 8. Kwink gaat uit van de kracht van de groep en creëert daarmee een omgeving waarin ieder kind zich veilig voelt. De aanpak is gericht op preventie zodat reparaties achteraf kunnen worden voorkomen.

 

De Vreedzame School

De Vreedzame School van de CED groep is ook bestemd voor groep 1 t/m 8. De Vreedzame School werkt aan een schoolcultuur van betrokkenheid. De methode bestaat uit wekelijkse lessen waarin kinderen sociale vaardigheden leren. In de eerste schoolweken wordt intensief gewerkt aan een positieve groepscultuur.

 

Programma

14.30 uur          Inloop met koffie en thee

15.00 uur          Start programma met:

                         * inleiding door Marij Bosdriesz, ambassadrice van de Stichting School & Veiligheid

                         * keuze uit voorlichting rondom Kwink of De Vreedzame School

17.00 uur          Einde bijeenkomst

 

Meer info en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

www.obdnoordwest.nl (http://www.obdnoordwest.nl)

 

Over OBD Noordwest

OBD Noordwest is hèt dyslexiecentrum en adviesbureau voor ontwikkeling, onderwijs en ondersteuning in Noord-Holland en omstreken. Vanuit vakmanschap en eigenaarschap verbinden haar 85 medewerkers kinderen, (voor)scholen, ouders, besturen en samenwerkingsverbanden met als doel het werken aan de ontplooiing van de kinderen van nu, zodat zij toegerust zijn voor de toekomst. Alle experts werken integraal en zetten in op duurzame ontwikkeling door kennis te delen en samen met de klant te ontwerpen en implementeren. Dit doen zij als critical friend met passie en betrokkenheid. OBD Noordwest is Cedeo-erkend en gecertificeerd volgens de richtlijn ISO 9001 en het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD); daarnaast is zij lid van branchevereniging EDventure en coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL). Kijk voor meer informatie op

www.obdnoordwest.nl (http://www.obdnoordwest.nl).

obd nw logo obd nw logo
Stichting-School-en-Veiligheid-logo Stichting-School-en-Veiligheid-logo