Toeristisch Platform opgericht

22-03-2017

Toeristische partners in de regio hebben het Toeristisch Platform West-Friesland opgericht. Dat gebeurde tijdens de Aftrap van het Toeristisch Seizoen op 21 maart bij Oranje Buiten in Hoorn. Met dit convenant werken toeristische ondernemers samen en zorgen zij zo voor vergroting van het aantal bezoekers en verhoging van hun bestedingen.

 

De ondertekenaars zijn Rob van Loon (Toeristisch Platform Hoorn), Theo Peerdeman (Toeristisch Platform Enkhuizen), Maaike Steltenpool (Toeristisch Platform Medemblik), Kees Vriend (Toeristisch Platform Opmeer Gewoon Anders), Jeroen Kor (Holland boven Amsterdam), Thomas de Boer (West-Friese Bedrijven Groep) en Michel Bakelaar (Toeristisch Coördinator West-Friesland) en er is steun van de Rabobank.

 

De ondertekenaars vertegenwoordigen de ondernemers uit hun regio. De partners onderstrepen met dit convenant het belang van samenwerking tussen ondernemers en  gemeenten. Bakelaar,

 

Toeristisch Coördinator: “Binnen het Toeristisch Platform zoeken ondernemers vooral verbindingen met elkaar. Een concreet voorbeeld is het initiatief van één ondernemer voor de West-Friese tafel. Dit initiatief wordt inmiddels gesteund door 20 partners, die met elkaar de culinaire beleving van West-Friesland uitdragen. Samenwerking maakt echt sterker.”

De Aftrap van het Toeristisch Seizoen werd mede mogelijk door Holland boven Amsterdam.

 

Ondernemend West-Friesland
Het convenant is getekend tijdens de Aftrap van het Toeristisch Seizoen van Ondernemend West-Friesland, het platform voor ondernemende West-Friezen. Ondernemers Robert-Jan Knook (ANP/BNR) en Rob van Loon (Events Holland) geloven dat het delen van kennis ondernemers sterker maakt. Vanuit dit concept organiseren zij regelmatig netwerkevents met interessante sprekers.

OWF_def_logo OWF_def_logo
Oprichting Toeristisch Platform Westfriesland Oprichting Toeristisch Platform Westfriesland