Hoe gezond zijn kinderen in Noord-Holland Noord

23-03-2017

GGD Hollands Noorden publiceerde vorige maand de resultaten van de Kindermonitor 2016. In het algemeen gaat het goed met de kinderen in Noord-Holland Noord, zo blijkt uit de cijfers.

 

Verreweg de meeste ouders beoordelen de gezondheid van hun kind als (zeer) goed, vergeleken met 2011 ervaren meer ouders sociale steun en eten meer kinderen dagelijks groente en fruit. Ook is het roken en alcohol gebruik tijdens de zwangerschap gedaald.

 

Naast deze positieve resultaten zijn er ook minder gunstige veranderingen ten opzichte van 2011. Zo is het aantal kinderen dat voldoende beweegt, gedaald en gaan minder kinderen lopend of zelfs fietsend naar school. Ook komt uit de resultaten naar voren dat de drie op de vijf ouders het acceptabel vinden dat hun kind onder de 18 jaar een slokje alcohol drinkt. Twee op de vijf de ouders vinden het goed als hun kind jonger dan 18 jaar een glas alcohol drinkt.

 

Achtergrond Kindermonitor

De resultaten van de Kindermonitor 2016 zijn gebaseerd op ruim 13.000 vragenlijsten die in het voorjaar van 2016 zijn ingevuld door ouders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. De Kindermonitor geeft een beeld van hoe het gaat met de gezondheid van kinderen in regio Noord-Holland Noord. De monitor bevat cijfers over onder ander gezondheid en welzijn, voeding en beweging, genotmiddelen, zwangerschap en fysieke en sociale omgeving. De resultaten ondersteunen gemeenten en de GGD bij het opstellen en uitvoeren van het gezondheidsbeleid.

 

Meer resultaten

Op de website van GGD Hollands Noorden zijn de volledige rapporten te vinden via www.ggdhn.nl/publicaties (http://www.ggdhn.nl/publicaties).

Er is een rapport voor heel Noord-Holland Noord en er zijn rapporten voor alle afzonderlijke gemeenten. Meer resultaten van de Gezondheidsmonitor vindt u in onze digitale gezondheidsatlas op

www.gezondnhn.nl (http://www.gezondnhn.nl) onder publicaties.

GGD[1] GGD[1]