Halve Maen viert opening seizoen in Museumweek

24-03-2017

De Halve Maen viert de opening van het nieuwe seizoen in het laatste weekend van de Nationale Museumweek en pakt uit met veel leuke activiteiten! Ga terug naar de Gouden Eeuw en ervaar hoe het zeemansleven in die tijd geweest moet zijn.

 

Na een stevige onderhoudsbeurt tijdens de winter is de Halve Maen per 1 april weer te bezichtigen op haar vertrouwde plek bij het Centrum Varend Erfgoed, achteraan op het Oostereiland. De opening van het seizoen zal het weekend daarna uitbundig worden gevierd. En jij kunt meedoen!

Op zaterdag 8 en zondag 9 april, tijdens de Nationale Museumweek, zijn er allerlei extra activiteiten op en rond de Halve Maen. Stap aan boord en ontdek hoe het leven van een zeeman er in 1609 uitzag.

 

Kanonnen en scheurbuik

Houd je oren dicht tijdens de demonstratie kanonschieten! Er wordt geschoten met musketten en ook blanke wapens, wapens van staal, worden gedemonstreerd. Authentiek geklede 17e eeuwse zeelieden lopen rond en vertellen over hun werk. De timmerman repareert scheepsonderdelen op ambachtelijke manier. De chirurgein, die vaak ook tegelijk kok was, vertelt over enge ziektes en hoe hij de bemanning tijdens de lange reis gezond probeert te houden. Misschien kom je zelfs Kapitein Hudson tegen!

 

Er wordt historisch gekookt op turf op een vuurkist en je kunt bekijken hoe zeemanskleding uit de 17e eeuw gemaakt wordt. Ook kun je de primeur beleven van de splinternieuwe audiotour, waarmee je wordt meegenomen op ontdekkingsreis!

 

Leuk voor de kinderen!

Een leuke middag voor het hele gezin! De activiteiten zijn doorlopend van 12.00 uur tot 17.00 uur op 8 en 9 april. Voor deze dagen gelden de normale toegangsprijzen. Reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie:

www.halvemaenhoorn.nl (http://www.halvemaenhoorn.nl).

De Nationale Museumweek is vanaf maandag 3 april tot en met zondag 9 april.

 

Praktische informatie

De Halve Maen is vanaf 1 april t/m 8 oktober van woensdag t/m zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. In het hoogseizoen (juli en augustus) kunt u de Halve Maen elke dag bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Het schip ligt in de museumhaven van het Centrum voor Varend Erfgoed op Oostereiland (Schuijteskade 22).

Omdat de Halve Maen een historisch schip is, is het helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en buggy’s. Het historische Oostereiland is niet per auto bereikbaar, behalve voor vergunninghouders.

Zie voor parkeermogelijkheden, actuele openingstijden en overige informatie: www.halvemaenhoorn.nl (http://www.halvemaenhoorn.nl).

08 HM Koken bij de Halve Maen 08 HM Koken bij de Halve Maen
de-halve-maen logo de-halve-maen logo
oostereiland-halve-maen oostereiland-halve-maen
Westfries Museum logo Westfries Museum logo