Mobiele moestuin voor tips en tricks bij Albert Heijn van Dedemstraat

24-03-2017

De moestuintjesactie van Albert Heijn is weer van start gegaan. Om klanten te helpen van hun moestuintje een succes te maken gaan moestuinexperts van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, met een mobiele moestuin op tour. Op dinsdag 28 maart staat de mobiele moestuin bij de Albert Heijn in de van Dedemstraat. De IVN vrijwilligers geven op deze dag een minicursus aan klanten en beantwoorden vragen over de moestuintjes. Ook kunnen klanten hier dubbele moestuinpotjes ruilen.

 

Wie nog meer wil ontdekken over moestuinieren, kan op dinsdag 28 maart tussen 11:00 tot 17:00 uur langsgaan bij de mobiele moestuin bij de Albert Heijn in de van Dedemstraat in Hoorn. Hier laten IVN vrijwilligers meerdere fases van de plantjes zien. Ook kunnen de klanten vragen stellen om de kans op een succesvolle oogst te vergroten.

 

Nieuwe moestuintjes en meer hulp dan ooit

Dit jaar kunnen klanten weer sparen voor 20 verschillende moestuintjes, waaronder een aantal nieuwe varianten zoals peultjes, dille, cavalo nero en paksoi. Ook nieuw zijn de bloemen: zonnebloem, goudsbloem, juffertje in het groen, phacelia en groot kaasjeskruid. De bloemetjes zijn niet alleen leuk om te kweken en naar te kijken, maar zorgen ook voor voedsel voor bijen en andere bestuivers.

 

Naast de nieuwe varianten moestuintjes is er dit jaar ook een AH Moestuintje-app. De app geeft tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen. Op www.ah.nl/community (http://www.ah.nl/community) kun je terecht met al je moestuinvragen. IVN’ers zitten klaar om je te helpen met tips en meer informatie. En dan zijn er nog de zogenaamde ‘tuinhackjes’: korte video’s die moestuinieren makkelijker maken.


De AH Moestuintjesactie loopt van 27 maart tot en met 16 april. Bij besteding van 15 euro ontvangen klanten een moestuinpotje.

moestuinplantjes-ah moestuinplantjes-ah
AH logo AH logo