De Ronde van Noord Holland zamelt € 5.117 in voor de Hartstichting

23-04-2017

 Afgelopen zaterdag 22 april 2017 vond de 45ste editie van de Ronde van Noord Holland plaats. Ruim 5700 fietsers namen deel aan dit evenement. Net als andere jaren was de Hartstichting het goede doel van de Ronde van Noord Holland. Dit jaar werd er maar liefst € 5.117 ingezameld voor onderzoek naar de oorzaken van een plotselinge hartstilstand.

 

Groot succes

Lan May Khoe, Event Manager Hartstichting: “Ook dit jaar was de Ronde van Noord Holland weer een groot succes! Niet alleen vanwege het hoge bedrag dat is ingezameld, maar ook door de enorme opkomst van enthousiast publiek en natuurlijk de sportieve deelnemers zelf. Wij zijn ontzettend trots op alle deelnemers, met name ons HARTfiets team uiteraard. Ondanks het wisselvallige weer was het een mooie dag, die we volgend jaar hopelijk weer mogen herhalen.”

 

Onderzoek aanleiding plotselinge hartstilstand

Alle donaties voor de Hartstichting wordt geïnvesteerd in onderzoek naar de aanleiding van een plotselinge hartstilstand. Het levert kennis op over de groep mensen met risico op een hartstilstand. Cardiologen kunnen deze groep preventief behandelen met medicijnen. Medicatie verlaagt ook risicofactoren: hoge cholesterol of bloeddruk. De kans op een hartstilstand neemt hiermee af.

 

Ronde van Noord Holland

De Ronde van Noord Holland is één van de oudste toertochten van Le Champion. Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie is deze lenteklassieker bij veel fietsers favoriet. De bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes staan ieder jaar garant voor veel fietsplezier. Het is niet voor niks al meer dan veertig jaar een succes. De Ronde van Noord-Holland kent 5 verschillende afstanden, waarbij de startlocaties zijn te vinden in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan. Voor families, vriendenclubjes en beginnende racefietsers zijn de 40 of 60 km ideaal. Voor de meer getrainde wielrenner zijn er de afstanden 110 en 160 km. In Oostzaan en Alkmaar is er voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar ook een toertocht van 30 km.

 

Ambassadeur Shanne Braspennincx

Shanne Braspennincx was dit jaar ambassadeur voor de Hartstichting tijdens de Ronde van Noord Holland. Deze Olympisch baanwielrenner kreeg tijdens een trainingskamp in 2015 voor de Olympische Spelen in Rio een hartinfarct. “Geweldig om vandaag met eigen ogen te kunnen zien hoe de deelnemers zich hebben ingezet tijdens de Ronde van Noord Holland. Ik vind het een eer om de cheque, met deze mooie opbrengst, in ontvangst te mogen nemen voor de Hartstichting. Na mijn eigen hartinfarct steun ik graag de fietsteams die zich inzetten voor de Hartstichting. Om als ambassadeur hier een bijdrage aan te mogen leveren betekent dan ook veel voor mij.”

hartstichting hartstichting
RVNH RVNH
Ronde van NH Ronde van NH